Villa Katerina 4-5 pers. Elefterna

Een authentiek, vrijstaand huis.

Villa Katerina 4-5 pers. Elefterna

Het dorpje Archaia Elefterna ligt genesteld tussen de groene uitlopers van het Ida-gebergte, aan het begin van een diepe, brede vallei.  Meer informatie..
Vanaf € 1.105,- per week
4incl.
Toevoegen

Villa Katerina 4-5 pers. Elefterna

Het dorpje Archaia Elefterna ligt genesteld tussen de groene uitlopers van het Ida-gebergte, aan het begin van een diepe, brede vallei. 
Villa Katerina ligt aan de rand van het dorp en is een authentiek, vrijstaand huis. 
De eigenaren, Vangelis en Katerina, besteden grote zorg aan restauratie en inrichting. De originele indeling werd behouden, inclusief de traditionele keuken met open haard. 
De zorgvuldig onderhouden tuinen lopen terrasgewijs tot in de vallei en bieden volop gelegenheid om van het uitzicht te genieten. De rust is hier compleet en wordt – in de lente – slechts verstoord door het geklater van een beekje of het gezoem van bijen. 
Katerina is bij uitstek geschikt wanneer u in alle rust wilt genieten van een typisch Kretenzer omgeving, op toch minder dan een half uur rijden van de stranden van Panormon.

Het dorp Archaia Elefterna is genoemd naar de Dorische stad Elefterna, waarvan de imposante ruïnes zich even buiten het dorp bevinden, op een boven de vallei uitstekende bergformatie. Een geplaveid pad leidt naar een uit rotsblokken geconstrueerd waterreservoir en een Romeins aquaduct. Het prachtige uitzicht beslaat de gehele vallei, waar archeologen nog steeds opgravingen verrichten bij een uit de ijzertijd daterende begraafplaats. Het is een prachtig wandelgebied met eeuwenoude, schaduwrijke olijfboomgaarden; in de lente vindt u hier wilde orchideëen en cyclamen, terwijl de lucht geparfumeerd wordt door sinaasappel-bloesem. Vlakbij ligt het aardige pottenbakkersdorpje Margarites, met wat winkeltjes en cafenions. De pottenbakkers werken er nog met een techniek die sinds de Minoïsche tijd niet veel veranderd is. Voor energieke vakantiegangers bestaat de mogelijkheid om een “cross-country” wandeling te maken naar het beroemde klooster van Arkadi, gelegen op een vredige hoogvlakte.

Katerina is geschikt voor 4 – 5 personen en bestaat uit:

Beneden:

 • Salon met sateliet-tv en zitje.
 • Eetkeuken met open haard (koelkast, 4-pits kooktoestel, oven, afwasmachine en wasmachine)
 • Toilet.

Boven:

 • Twee slaapkamers, één met twee bedden en één met een tweepersoonsbed (type twijfelaar), ruimte voor een extra bed en een terras.
 • Badkamer (ligbad, douche, toilet).
 • Katerina is geschikt voor winterbewoning.
 • Een kinderbedje is beschikbaar.

Buiten:

 • Royale tuin met zwembad.
 • Barbecue

Er zijn nog geen reiservaringen voor deze accommodatie.

Uw reiservaring:

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

 • Satelliet tv
 • Koelkast
 • Kooktoestel 4-pits
 • Oven
 • Afwasmachine
 • Wasmachine
 • Toilet
 • Terras
 • Ligbad
 • Douche
 • Kinderbedje
Bereken prijs
  01 Jan tot 31 Mar01 Apr tot 30 Apr01 May tot 30 Jun01 Jul tot 31 Aug01 Sep tot 30 Sep01 Oct tot 31 Oct01 Nov tot 30 Nov
8 dagen€ 1.105,-€ 1.210,-€ 1.310,-€ 1.610,-€ 1.310,-€ 1.210,-€ 1.105,-
10 dagen€ 1.421,-€ 1.556,-€ 1.684,-€ 2.070,-€ 1.684,-€ 1.556,-€ 1.421,-
12 dagen€ 1.736,-€ 1.901,-€ 2.059,-€ 2.530,-€ 2.059,-€ 1.901,-€ 1.736,-
15 dagen€ 2.177,-€ 2.384,-€ 2.581,-€ 3.172,-€ 2.581,-€ 2.384,-€ 2.177,-
22 dagen€ 3.265,-€ 3.576,-€ 3.871,-€ 4.758,-€ 3.871,-€ 3.576,-€ 3.265,-


Minimum van 8 dagen / 7 nachten

Toen ik in 1975 voor het eerst op Kreta arriveerde en mijn vrouw mij voorstelde aan de inwoners van “haar” dorpje Panormon, vonden de dorpelingen al snel een Grieks equivalent voor mijn Hollandse naam: “Jacobos”.
Met deze nieuwe naam begon voor ons een nieuw leven en een jarenlang verblijf in Griekenland. We werkten er, maakten veel vrienden en onze kinderen zijn er geboren en getogen.
Ons verblijf in Griekenland en de reizen die wij en onze medewerkers daar regelmatig maken, waarborgen gedetailleerde en actuele kennis, hetgeen de basis vormt voor onze kleine, gespecialiseerde organisatie.
Al meer dan 25 jaar verzorgen wij accommodaties voor vakantiegangers, die zich niet (meer) zo thuis voelen in grote hotelcomplexen in drukke toeristencentra.

Onze activiteiten richten zich vooral op gebieden met een ruim en interessant achterland, waar van massatoerisme weinig of geen sprake is; de accommodaties selecteren wij uitsluitend op basis van persoonlijke voorkeur.

Wij zijn niet geïnteresseerd in snelle groei, maar luisteren graag naar de wensen van onze klanten en proberen daar zo goed mogelijk aan tegemoet te komen. In filosofie en werkwijze onderscheiden wij ons daarmee van de doorsnee touroperator. Dat onze formule succesvol is, blijkt uit een jaarlijks toenemend aantal herhalingsboekingen en aanbevelingen.
Omdat u zélf uw vakantiearrangement kunt samenstellen, betaalt u niet voor ongewenste extra’s. Dat houdt onze prijzen aantrekkelijk. Bovendien bieden wij een persoonlijke service: wij kennen het land en de accommodaties immers uit eigen ervaring!
Of u nu van wandelen houdt, van natuur, cultuur, of “gewoon” van zon, zee en strand, of wanneer u de voorkeur geeft aan een zelfstandige vakantie met een zekere mate van privacy, u zult uit ons programma zeker een keuze kunnen maken.
In alle gevallen bieden wij u de mogelijkheid om Griekenland eens “anders” te zien: weg van het massatoerisme!

INFO AUTOARRANGEMENT

Kreta is het grootste en meest zuidelijke Griekse eiland.
Het landschap wordt gedomineerd door een bergmassief met steile toppen, dat in het westen van het eiland z’n volle glorie bereikt.
In de winter en het voorjaar zijn deze toppen bedekt met glinsterende sneeuw en rijzen vredig uit boven de vruchtbare vlakten met rijke wijngaarden, olijf- en sinaasappelbomen.
In het noorden loopt dit gebergte uit naar de kust met brede baaien en zandstranden, soms onderbroken door rotspartijen. Hoog boven de zeespiegel omringt het gebergte wijde plateaus. Bekend zijn in het oosten het Lassithi plateau, met z’n duizenden wit-gewiekte windmolens en in het westen Omalos, dat toegang geeft tot de beroemde Samaria Kloof, met 18 km. de langste in Europa.
Aan de zuidkust eindigt dit gebergte op abrupte wijze, wanneer het steil in de heldere stilte van de Libische Zee verdwijnt. Hier, net achter de horizon, ligt Egypte en meer naar het oosten, op zeilafstand, de Levant.
Kreta is vol geschiedenis en legenden.
Volgens de Oude Grieken was het de geboorteplaats van Zeus en de woonplaats van de Minotaurus. Het is de bakermat van de magnifieke Minoïsche beschaving; talloze archeologische opgravingen liggen verspreid over het eiland.
Het paleis van Knossos is wellicht de beroemdste, Phaistos in het zuiden heeft echter onze voorkeur.

De geschiedenis van Kreta is verweven met het dagelijks leven.
Vele overheersingen hebben zichtbaar hun sporen nagelaten:
elegante, Venetiaanse villa’s en fortificaties, Turkse moskeeën, minaretten en badhuizen.
De trotse Kretenzers zelf getuigen van hun eeuwenlange strijd voor onafhankelijkheid.

Het is een volk apart en staat in heel Griekenland bekend om z’n ongeëvenaarde gastvrijheid.
Dat merkt u vooral in de bergdorpen, waar tradities nog strikt worden nageleefd.
Waar u op Kreta ook verblijft, u zult steeds een landschap aantreffen dat weerklank vindt in het verleden, springlevend is door de kracht en vitaliteit van het heden en dat begenadigd is met de simpele, tijdloze betovering van Griekenland.

Gerelateerde accommodaties

Olive Green Hotel

Kreta, Griekenland

Olive Green Hotel is een milieuvriendelijk hotel in het hart van de stad Heraklion met een uitgesproken karakter.

- Centraal gelegen
- Baby cot
- WiFi
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Villa Ortensia 4-6 pers.

Kreta, Griekenland

Villa Ortensia is gesitueerd in het westelijke deel van het dorp Panormon. Een van de charmes van Panormon is ongetwijfeld het levendige haventje….

- Vrijstaand
- WiFi
- Zwembad
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Castello domus appartement 2-3 pers.

Kreta, Griekenland

Een van de charmes van Panormon is ongetwijfeld het levendige haventje. De vissers die er hun vangst aan wal brengen, het geluidloos binnenglijden…

- Nabij de zee
- Airco
- WiFi
Vanaf€ 825,- per week
2incl.
ToevoegenMeer info

Abelos A+B, Roustika

Kreta, Griekenland

De authentieke villa Abelos dateert uit 1810 en bestaat uit twee, uit natuursteen gebouwde huizen. Ze werden zorgvuldige wijze gerestaureerd waarbij de…

- Airco
- Zwembad
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

New Kydonia suite B, 4 pers. Daratsos

Kreta, Griekenland

Daratsos is een klein, sluimerend dorpje, 5 km. buiten Chania. De terrasjes op het rustige dorpsplein nodigen u uit in de zon…

- Airco
- Wifi
- Kinderbedje
- Zwembad
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Villa Lefkothea A+B, 15 pers. Adele

Kreta, Griekenland

Het landelijke en typisch Kretenzer dorpje Adele bevindt zich iets in het binnenland, op 9 km. ten oosten van Rethymnon en minder…

Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Villa Yakinthos, 6 pers

Kreta, GriekenlandVilla Yakinthos | zwembad

Villa Yakinthos ligt direct aan zee, bij het pittoreske dorpje Plakias, 36 km vanaf Rethymnon. Plakias is gebouwd aan de uitgang van…

- Direct aan zee
- Vrijstaand
- Privé zwembad
- Wi-Fi
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Alkionis appartement C, 4-6 pers.

Kreta, Griekenland

Alkionis appartementen en studio’s  liggen direct aan het zand strand van Stavromenos. Recent gebouwd op een groot stuk landgoed van 6.500 m2,…

- Airco
- Kinderbedje
- Zwembad
- WiFi
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Alkionis studio

Kreta, Griekenland

Alkionis appartementen en studio’s liggen direct aan het zand strand van Stavromenos. Recent gebouwd op een groot stuk landgoed van 6.500 m2,…

- Airco
- WiFi
- Zwembad
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Villa Semeli 6 pers. Asteri

Kreta, Griekenland

Deze royale villa (140 m2) ligt in het pittoreske dorpje Asteri en is omgeven door olijfbomen. Het dichtstbijzijnde zandstrandje Sfakaki, een bakkertje…

- Vrijstaand
- Zwembad
- Airco
- Wifi
Vanaf€ 1.560,- per week
6incl.
ToevoegenMeer info