Verzekeringen

Verzekeringen

Het afsluiten van een goede reis- en annuleringsverzekering vrijwaart u van mogelijke onvoorziene (financiële) risico’s, waardoor u ook op dit punt kunt genieten van een zorgeloze vakantie.

Meer informatie over de verzekeringen

Het afsluiten van een goede reis- en annuleringsverzekering vrijwaart u van mogelijke onvoorziene (financiële) risico’s, waardoor u ook op dit punt kunt genieten van een zorgeloze vakantie. U kunt kiezen uit twee soorten verzekeringen: Een staandaard annuleringsverzekering of een all risk annuleringsverzekering.

Standaard Annuleringsverzekering

Met een standaard annuleringsverzekering kunt u zich op basis van de voorwaarden tegen annuleringskosten verzekeren. Bij een reeds ingegane reis worden de kosten vergoed van de niet genoten reisdagen.
De premie voor deze verzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom en dient gelijktijdig met de boeking te worden afge­sloten.
De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premie en de poliskosten van € 3,50.

 

Allrisk Annuleringsverzekering

Met een 1,5 % extra premie, kunt u voor een Allrisk annuleringsverzekering kiezen.
Zelf bepalen waarom u annuleert of eerder terugkeert

Als u kiest voor Allrisk Annulering, dan bepaalt u zelf of u de reis annuleert of eerder naar huis terugkeert. Doet u dat om een in de polisvoorwaarden genoemde standaard reden? Dan krijgt u 100% vergoed. Doet u dat om een andere reden? Bijvoorbeeld omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek is geworden, of als u toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen? Dan krijgt u 75% van de annuleringskosten of afbrekingsvergoeding uitgekeerd.

U heeft geen recht op een uitkering als u de reis wilt annuleren of vervroegd wilt afbreken omdat:

 • u geen zin meer heeft;
 • de weersomstandigheden niet goed zijn. Bijvoorbeeld te veel regen of te weinig zon;
 • de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is;
 • er zich een calamiteit voordoet die het Calamiteitenfonds vergoedt.
 • Wat is verzekerd en wat krijgt u vergoed?

Als u zelf uw vlucht- of bootpassage heeft geboekt,  is het mogelijk om deze kosten ook mee te verzekeren. Wanneer u daarvoor kiest, is het van belang om het bedrag aan te geven bij onze Reserveringsopdracht.

Waarnemer
Uitkering, op basis van de door u gekozen annuleringsverzekering, wordt verleend als een “waarnemer” uitvalt door een onzekere gebeurtenis. Dit kan zowel een zakelijke waarnemer zijn, maar ook iemand die bijvoorbeeld op uw huis past. Met de uitbreiding “Waarnemer” kunt u dit meeverzekeren tegen 1% extra premie.
U kunt dit op onze Reserveringsopdracht aangeven in het vak “Opmerkingen”, met vermelding van de naam van de waarnemer.
Klik onderaan op  “Informatie Verzekeringen” en ga voor de voorwaarden van de annuleringsverzekeringen naar pagina 5.

Reisverzekering
Voor de reisverzekering zijn er 3 mogelijkheden, uit te breiden met eventuele extra’s (zie ook “Informatie kortlopend reisverzekering” hieronder).

 

 • Basis         € 0,92 p.p.p.d.
  (excl. geneeskundige kosten)
 • Comfort   € 1,02 p.p.p.d
  (incl. geneeskundige kosten)
 • Optimaal  € 2,62 p.p.p.d
  (incl. bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand)

Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd.

De poliskosten zijn € 3,50.-

Persoonlijke dokters service
Indien u onze reisverzekering heeft afgesloten, kunt u altijd een beroep doen op de Europeesche Telefonische Hulplijn (zie de Reisnotities), waarbij u in contact komt met Nederlandstalige, gekwalificeerde medisch deskundigen. Zij kunnen een advies uitbrengen, variërend van pijnstillers tot artsbezoek en informatie geven over bereikbaarheid en adressen van dichtstbijzijnde artsen en klinieken in het buitenland.
De nota van de door de Europeesche Verzekeringen ingeschakelde en van tevoren op kwaliteit beoordeelde arts, wordt rechtstreeks verrekend en hoeft dus niet ter plaatse door u te worden betaald.
Ook kunt u telefonisch de alarmcentrale SOS-International inschakelen, bij calamiteiten, verkeersongevallen en ziekenhuisopname (zie de Reisnotities).

Via de links hieronder kunt u informatie vinden over de algemene voorwaarden m.b.t. de verzekeringen:

Informatie kortlopend annuleringsverzekering
Infomatie kortlopend reisverzekering

logo-europeesche-verzekeringen