Dina Studio 2-3 pers. Platania

Aantrekkelijke accommodatie

Dina Studio 2-3 pers. Platania

Deze aantrekkelijke villa ligt slechts 200 meter van zee en wordt omgeven door een groene, goed onderhouden tuin. Doordat het geheel niet onmiddellijk aan de straat ligt, is het een uitermate geschikte accommodatie voor ouders met (kleine) kinderen. Er zijn 3 ruime maisonnettes, waarvan de middelste door de eigenaars Dinos en Dina zelf wordt bewoond. Ze werden op smaakvolle wijze ingericht en gemeubileerd. De open haard geeft het interieur een intiem effect. Even naast deze accommodatie staat een villa waarin zich nog 2 studio's bevinden. Platanias heeft verschillende aardige taverna's, bekend om hun uitstekende visgerechten. Voor de dagelijkse inkopen is er een minimarkten en op de boulevard vindt u terrasjes voor een koele dronk met mezes (Griekse borrelhapjes). Meer informatie..
Prijs op aanvraag
Toevoegen

Dina Studio 2-3 pers. Platania

Deze aantrekkelijke villa ligt slechts 200 meter van zee en wordt omgeven door een groene, goed onderhouden tuin. Doordat het geheel niet onmiddellijk aan de straat ligt, is het een uitermate geschikte accommodatie voor ouders met (kleine) kinderen. Er zijn 3 ruime maisonnettes, waarvan de middelste door de eigenaars Dinos en Dina zelf wordt bewoond. Ze werden op smaakvolle wijze ingericht en gemeubileerd. De open haard geeft het interieur een intiem effect. Even naast deze accommodatie staat een villa waarin zich nog 2 studio’s bevinden. Platanias heeft verschillende aardige taverna’s, bekend om hun uitstekende visgerechten. Voor de dagelijkse inkopen is er een minimarkten en op de boulevard vindt u terrasjes voor een koele dronk met mezes (Griekse borrelhapjes).

Dina studio is geschikt voor 2-3 personen en bestaat uit:

 • Woonkeuken (kooktoestel, koelkast, koffiezetapparaat).
 • Slaapkamer met twee bedden (extra bed beschikbaar).
 • Badkamer (bad, douche, toilet).
 • Balkon of terras.
 • Een kinderbedje is beschikbaar.

.

Er zijn nog geen reiservaringen voor deze accommodatie.

 • Koelkast
 • Koffiezetapparaat
 • Bad
 • Douche
 • Terras
 • Kinderbedje

Toen ik in 1975 voor het eerst op Kreta arriveerde en mijn vrouw mij voorstelde aan de inwoners van “haar” dorpje Panormon, vonden de dorpelingen al snel een Grieks equivalent voor mijn Hollandse naam: “Jacobos”.
Met deze nieuwe naam begon voor ons een nieuw leven en een jarenlang verblijf in Griekenland. We werkten er, maakten veel vrienden en onze kinderen zijn er geboren en getogen.
Ons verblijf in Griekenland en de reizen die wij en onze medewerkers daar regelmatig maken, waarborgen gedetailleerde en actuele kennis, hetgeen de basis vormt voor onze kleine, gespecialiseerde organisatie.
Al meer dan 25 jaar verzorgen wij accommodaties voor vakantiegangers, die zich niet (meer) zo thuis voelen in grote hotelcomplexen in drukke toeristencentra.

Onze activiteiten richten zich vooral op gebieden met een ruim en interessant achterland, waar van massatoerisme weinig of geen sprake is; de accommodaties selecteren wij uitsluitend op basis van persoonlijke voorkeur.

Wij zijn niet geïnteresseerd in snelle groei, maar luisteren graag naar de wensen van onze klanten en proberen daar zo goed mogelijk aan tegemoet te komen. In filosofie en werkwijze onderscheiden wij ons daarmee van de doorsnee touroperator. Dat onze formule succesvol is, blijkt uit een jaarlijks toenemend aantal herhalingsboekingen en aanbevelingen.
Omdat u zélf uw vakantiearrangement kunt samenstellen, betaalt u niet voor ongewenste extra’s. Dat houdt onze prijzen aantrekkelijk. Bovendien bieden wij een persoonlijke service: wij kennen het land en de accommodaties immers uit eigen ervaring!
Of u nu van wandelen houdt, van natuur, cultuur, of “gewoon” van zon, zee en strand, of wanneer u de voorkeur geeft aan een zelfstandige vakantie met een zekere mate van privacy, u zult uit ons programma zeker een keuze kunnen maken.
In alle gevallen bieden wij u de mogelijkheid om Griekenland eens “anders” te zien: weg van het massatoerisme!

INFO AUTOARRANGEMENT

Dit paradijselijke schiereiland, dat zijn naam ontleent aan de berg Pilion, wordt met recht “het groene hart van Griekenland” genoemd. Het is een gebied van opvallend natuurlijke schoonheid. De bergen aan de oostkant zijn dicht begroeid met eeuwenoude kastanje- en walnootbomen. Zij temperen het licht dat over de vele beekjes valt, die klaterend hun weg naar de Aegeïsche Zee zoeken.

De steile kust herbergt baaitjes met soms verrassend brede zandstranden, afgewisseld met rotsachtige inhammen.
De lieflijke heuvels aan de westkant zijn begroeid met wilde bloemen en kruiden, waartussen boomgaarden rijk aan appels, peren, kersen en olijven. De kust, die in het zuiden fjordachtige vormen aanneemt, omsluit hier de Golf van Pagassitikos en creëert beschutte baaien met schaduwrijke, verlaten strandjes.

De schilderachtige dorpen van Pelion hebben allen hun eigen karakter, maar kenmerkend zijn vooral de smalle geplaveide straatjes en intieme pleinen, waar taverna’s en cafenions overschaduwd worden door soms eeuwenoude platanen.
De architectuur is uniek voor Griekenland.
De vakwerkhuizen met leien daken zijn vaak gedecoreerd met muurschilderingen en getuigen van een rijk cultureel verleden.
Geschiedenis en mythologie zijn met dit gebied verweven.
Het is het land van de legendarische Centaurus; vanhier ook vertrokken Jason en de Argonauten op zoek naar Het Gulden Vlies.

Pilion ligt ongeveer 300 km. ten noorden van Athene en het is verbazingwekkend dat dit aantrekkelijke deel van Griekenland nog nauwelijks door het toerisme is ontdekt. Het wordt voornamelijk bezocht door de Grieken zelf en door hen die drukke toeristencentra willen vermijden. Wanneer u een rustige strand- of wandelvakantie ambieert, is een verblijf in Pelion zeer aan te bevelen; als u dit gebied écht wilt ontdekken, vinden wij een auto onmisbaar.

De accommodaties in Pilion zijn bereikbaar met charters naar Volos op maandag, of dagelijks met een lijndienst via Athene.

Hotel Acropolis View in Athene
Wanneer u – al dan niet op doorreis naar Pilion – in Athene wilt verblijven, kunnen wij u dit bijzonder aardige hotel aanbevelen.
Het hotel ligt aan de rustige kant van de Acropolis (veel kamers hebben zicht daarop) op loopafstand van Plaka, het centrum van Athene en de meeste bezienswaardigheden.
Een verblijf hier vormt een interessante aanvulling op uw vakantie en is bovendien handig wanneer uw vlucht laat aankomt of vroeg vertrekt.
Uw auto kan gratis bij het hotel worden afgeleverd, of u kunt hem bij het stadskantoor (op loopafstand van het hotel) weer inleveren.

 

 

Gerelateerde accommodaties

- Airco
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info
- Airco
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Villa Avra, studio 2 pers. Katigiorgis

Pilion, Griekenland

Wakker worden in de ochtend en bijna letterlijk uit je balkon in het helder blauw zee water kunnen springen… Dat is (bewijs…

- Zwembad
- Wifi
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Villa El Villa B 6 pers. Horto

Pilion, Griekenland

Pilion is een schiereiland dat zich in het noordoosten van Griekenland bevindt.  Bergen en zee ontmoeten elkaar hier en vormen een paradijselijk…

- Airco
- Zwembad
- Wifi
- Vrijstaand
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

App. El Villa A 4 pers. Horto

Pilion, Griekenland

Pilion is een schiereiland dat zich in het noordoosten van Griekenland bevindt.  Bergen en zee ontmoeten elkaar hier en vormen een paradijselijk…

- Zwembad
- Wifi
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Dina Maisonette 6 pers. Platania

Pilion, Griekenland

Deze aantrekkelijke villa ligt slechts 200 meter van zee en wordt omgeven door een groene, goed onderhouden tuin. Doordat het geheel niet…

- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Aeolos Studio 2 pers. Horefto

Pilion, Griekenland

Wanneer u vanuit het provinciestadje Zagora de 8 km. lange weg naar de kust volgt, bereikt u het fraaie strand van Horeftó….

- Zwembad
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Aeolos App. 4 pers. Horefto

Pilion, Griekenland

Wanneer u vanuit het provinciestadje Zagora de 8 km. lange weg naar de kust volgt, bereikt u het fraaie strand van Horeftó,…

- Zwembad
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info