Casa da Ribeira, 2-3 pers. Vilarinha

Casa da Ribeira, 2-3 pers. Vilarinha

Het Costa Vicentina Natuurpark ligt op korte afstand van de kust met zijn prachtige stranden. Hier vond Joao Pedro Cunha de sfeer terug die hij zich uit zijn kindertijd in de Algarve herinnerde.  Meer informatie..
Prijs op aanvraag
Toevoegen

Casa da Ribeira, 2-3 pers. Vilarinha

Het Costa Vicentina Natuurpark ligt op korte afstand van de kust met zijn prachtige stranden. Hier vond Joao Pedro Cunha de sfeer terug die hij zich uit zijn kindertijd in de Algarve herinnerde. Op deze fraaie plek, uitziend over de mooie Vilarinha vallei, bouwde hij enkele heerlijke vakantiehuizen en appartementen. Verdeeld over het landgoed verrezen drie gebouwtjes, voornamelijk gebouwd  met lokale materialen. U kunt lekker relaxen bij het zwembad of op uw terras met zicht op de omgeving. Een verblijf op dit landgoed biedt een ideale gelegenheid voor een “rurale” vakantie: een landelijke omgeving gecombineerd met moderne service en comfort.
Profiteer van de combinatie van een berglandschap met de geneugten die de zee biedt op het Amado of Bordeira strand. Activiteiten zijn er in de omgeving volop: paardrijden, wandelen, fietsen, golfen of kanoën. 
Binnen een straal van 20 kilometer bereikt u de plaatsjes Murracao, Arrifana of Vale Figueiras.

Ribeira studio is geschikt voor 2-3 personen en bestaat uit:

 • Woonkamer (tv, radio en dvd speler)
 • Open keuken (koelkast, oven, koffiezetapparaat, broodrooster, citruspers)
 • Open slaapkamer (een tweepersoonsbed)
 • Badkamer (douche, toilet, haardroger)
 • Prive terras met ligbedden.
 • Kinderbedje.
 • Zwembad voor gemeenschappelijk gebruik

Er zijn nog geen reiservaringen voor deze accommodatie.

 • Tv
 • Radio
 • Koelkast
 • Oven
 • Koffiezetapparaat
 • broodrooster
 • Citruspers
 • Douche
 • Haardroger
 • Centrale verwarming
 • Kinderbedje

Portugal, gelegen in het meest zuidwestelijke deel van Europa, biedt door z’n ligging aan de golfrijke Atlantische Oceaan, uitstekende (zand)stranden. Bovendien zijn er aan de kust onaangetaste, beschermde natuurgebieden en rivierdelta’s met een rijke verscheidenheid aan flora en fauna. Het schitterende binnenland is grotendeels nog niet ontdekt door enig georganiseerd toerisme.

Het glooiende landschap van met veldbloemen bezaaide akkers, wordt onderbroken door weelderig groene riviervalleien en romantische, wit gekalkte dorpjes met smalle geplaveide straatjes. Portugal is daarmee bij uitstek een Jacobos bestemming! Wij lieten de druk bezochte toeristenlocaties “links liggen” en selecteerde uitsluitend díe gebieden en accommodaties die overeenkomen met onze persoonlijke voorkeur.

INFO AUTOARRANGEMENT

De Algarve, het zuidelijkste deel van Portugal, is door zijn heerlijke klimaat met ruim 300 dagen zon per jaar, in zomer en winter een uitstekende vakantiebestemming. Het landschap is zeer gevarieerd, met grote vlaktes in het zuiden, dat via een glooiend gebied in het midden overgaat in de groene heuvels en lage berghellingen in het noorden. Overal zult u verrast worden door de weidse uitzichten en de rust. Autorijden is hier nog een ontspannen bezigheid.
Wandelmogelijkheden zijn er volop, door een altijd weer verrassende natuur, of in heerlijk slaperige dorpjes en stadjes met hun culturele bezienswaardigheden.
De zee is nooit ver weg. Het grootste deel van het jaar is het heerlijk toeven aan de zuid- en westkust op één van de vele brede zandstranden, of aan zo’n prachtig intiem baaitje. Of u nu actief wilt zijn of de rust en intimiteit zoekt, in de Algarve heeft u het voor het uitzoeken.

RIA FARMOSA NATUURPARK

‘ Voor zover het oog kan zien ‘

Het Ria Farmosa natuurpark is een overwinteringsplaats voor veel trekvogels. De riviermonding heeft een enorme verscheidenheid van natuurlijke Habitats en biotopen die toevlucht bieden, voeden of als broedgebeid fungeren, voor een oneindig aantal levend organismen, van plankton tot vis, schaaldieren, amfibieën, reptielen en uiteindelijk zoogdieren , zoals de otter.

Ria Formosa Natuurpark
De stranden van de eilanden van Faro, Barreta, Culatra, Armona en Tavira vormen een natuurlijke barrière vóór de Oceaan. Achter zijn de uitgestrekte duinen en na die een labyrint van lagunes en kleine zand eilanden , slikken en grachten. Bij eb worden andere zoute Habitats ontdekt, omdat de zee tot aan het land dringt, waardoor marsen en kwelders worden gevormd. Met zo’n  natuurlijke diversiteit, is het niet wonderbaarlijk dat de Formosa riviermonding zo’n verscheidenheid aan levensvormen  trekt, die zich hebben aangepast aan het beschikbare voedsel en de gevarieerde degradaties van zoutgehalte.

Onder deze rassen zijn de kaaiman of de sultan kip, die tegelijkertijd een van de meest representatieve en meest bedreigde bewoners van dit gebied is. Gekozen als het symbool van de Formosa Natuurpark, de sultan kip is een grote vogel met blauwe veren en felrode poten en snavel. Het is zeer zeldzaam en er wordt geschat dat de populatie niet meer dan twintig afzonderlijke vogels telt.

Een van de meest kenmerkende soorten is de kaaiman. Andere vogels, zoals de dwerg zee zwaluw, de grijze plevier, de kleermaker vogel, de steltlopers, de meidoorn, de rechte afmars ijsvogel, eenden, water hanen en sommige roofvogels, zoals de jacht torenvalk bezoeken ook dit beschermde gebied. Meer dan 50 soorten vissen, weinig bekend schaaldieren (Monte Gordo garnalen, estuarium garnalen, Moorse krab), tweekleppige weekdieren (wit en puntige kokkels, mosselen en andere schelpdieren); amfibieën (gewone pad en kikker), reptielen (bos hagedis, water slangen, slang muis en kameleon) bijdragen aan de belangrijke fauna in dit park.

De flora varieert van de zandige zones (Armenias, zee distels, zand cactussen) aan de marsen, waar het bestaan van sommige soorten iafhankelijk is van hun weerstand tegen zeewater onderdompeling.

Feniciërs, Romeinen, Arabieren en christenen hebben hier gewoond, waardoor er nog resten te zien zijn. Fuzeta , een oud dorp dat leefde op tonijn vissen, het kruispunt van de Olhao straten met hun Moorse terrassen, de 37 kerken van Tavira en de oude Arabische vorstendom die Faro hebben gesticht, zijn hier goede voorbeelden van. Het natuurpark is ook verantwoordelijk voor het behoud van dit culturele erfgoed en dit is goed voor het herstel van het getij molen aan Marim, een traditionele tonijn vissersboot en een aantal Romeinse zouten tanks.

Samen met deze initiatieven, is het natuurpark ook gestart met een project voor het fokken van de inheemse water hond, die bijna uitgestorven was. Er is ook een recuperatie centrum gebouwd voor roofvogels.

365 Algarve

Via deze link kunt u meer informatie vinden over culturele evenementen zoals muziek, dans, theater, tentoonstellingen, enz. Elke dag van het jaar is er iets te doen op de Algarve.

Gerelateerde accommodaties

Villa Patarinho studio, Tavira

Algarve, PortugalVilla Patarinho | 1ste verdieping appartement | uitzicht vanuit balkon

Te midden van palmbomen en een sinaasappelboomgaard staat een prachtige villa waarin zich de vijf Patarinho studio’s en appartementen bevinden. Op slechts…

- Airco
- Zwembad
- WiFi
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Pedralva T2 cottage, 4-6 pers. Vila do Bispo

Algarve, Portugal

Aan de kust van Vicentina bevindt zich het dorpje Aldeia da Pedralva. Deze kust is een natuurlijke oase met vele ongerepte strandjes…

- WiFi
- Kinderbedje
- Verwarming
- Zwembad
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Villa Quinta do Vale, Amacao de Pera

Algarve, Portugal

Villa Quinta do Vale is landelijk gelegen en is omgeven door mooie semi-tropische tuinen. Genesteld in deze groene omgeving springt deze mooie…

- Vrijstaand
- Strand op 4km
- Zwembad
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Alpendre T1 appartement, 2-3 pers. Santa Rita

Algarve, PortugalCasa de Alpendre | voorkant

Casa de Alpendre is een traditioneel rustiek Portugees landgoed met prachtige uitzichten over de zee. Het is een typische Algarve huis, landelijke…

- Kindvriendelijk
- Zwembad
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Monchique apt. 4 pers. Caldas de Monchique

Algarve, Portugal

Op verkenning uit naar het achterland van de Algarve komt u betoverende scenario’s tegen. Het binnenland van de Algarve, ook wel Barrocal…

- Airco
- Zwembad
- Verwarming
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Cottage del Rei B 6 pers. Santa Luzia

Algarve, Portugal

Cottage del Rei B maakt deel uit een complex met meerdere cottages en appartementen zeer geschikt voor families met kinderen. Deze accommodatie…

- Airco
- Zwembad
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Cottage del Rei A 4 pers. Santa Luzia

Algarve, Portugal

Cottage del Rei A maakt deel uit een complex met meerdere cottages en appartementen zeer geschikt voor families met kinderen. Deze accommodatie…

- Airco
- Zwembad
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Villa Patarinho, Tavira apt 2-pers.

Algarve, PortugalVilla Patarinho | zwembad

Te midden van palmbomen en een sinaasappelboomgaard staat een prachtige villa waarin zich de vijf Patarinho studio’s en appartementen bevinden. Op slechts 3…

- Airco
- Zwembad
- Wifi
- Verwarming
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Suite Ocean 2-4 pers. Praia da Luz

Algarve, Portugal

Ocean suite is een van de drie kamers waarin Villa Florentina in verdeeld is. Deze prachtige villa ligt in het badplaatsje Praia…

- Airco
- Zwembad
- Wifi
- Verwarming
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Pedralva T2 terras 4-6 pers. Vila do Bispo

Algarve, PortugalPedralva dorp

Aan de kust van Vicentina bevindt zich het dorpje Aldeia da Pedralva. Deze kust is een natuurlijke oase met vele ongerepte strandjes…

- Wifi
- Kinderbedje
- Verwarming
- Zwembad
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info