Casa Moinho 2 pers. Estoraos

Casa Moinho 2 pers. Estoraos

De 17e eeuwse oude watermolen Moinho is prachtig gelegen in een fraaie tuin aan de rivier de Estorãos direct aan een Romeinse brug, 7 kilometer buiten het plaatsje Ponte de Lima.  Meer informatie..
Prijs op aanvraag
Toevoegen

Casa Moinho 2 pers. Estoraos

De 17e eeuwse oude watermolen Moinho is prachtig gelegen in een fraaie tuin aan de rivier de Estorãos direct aan een Romeinse brug, 7 kilometer buiten het plaatsje Ponte de Lima. Een rivier als deze geeft altijd een speciaal cachet aan het landschap met prachtige natuur en vele doorkijkjes. Wandelen langs de oever, zwemmen en vissen zijn de activiteiten waar de Estorãos zich uitstekend voor leent. De wijde omgeving nodigt ook uit voor het maken van heerlijke wandelingen. Ook aan cultuur ontbreekt het hier niet. In Ponte Lima, de oudste stad van Portugal, daterend uit 1125, wordt twee maal per maand een markt gehouden. De bijzondere brug over de rivier de Lima, de Igreja Matriz kerk, het museum dos Terceiros en het Diago Bernardes theater, maken Ponte de Lima tot een bezienswaardig stadje. Op korte afstand ligt de magnifiek gelegen Golfbaan van Ponte de Lima. Strandliefhebbers vinden de zee op ruim 25 kilometer afstand.

De rivier waar Moinho aan gelegen is, wordt in de zomermaanden juli en augustus gebruikt door bewoners uit de omgeving. De rust die dit huis buiten het hoogseizoen biedt, is er dan duidelijk minder. Wij bevelen deze accommodatie dan ook voornamelijk in het rustige voor- en najaar aan.

Begin juni wordt in Ponte de Lima het Vaca das Cordas festival gehouden. De oorsprong van dit feest gaat terug naar de tijd waarin de Egyptenaren hun cultuur op het Iberisch schiereiland verspreidden, voordat de Christenen hier vaste voet zetten. Het feest staat dan ook in het teken van de Egyptische mythologie. Op de tweede dag vinden processies plaats in de met bloemen overladen straten van Ponte de Lima.

Moinho is geschikt voor 2 personen en bestaat uit:

  • Woonkamer met zithoek en open haard.
  • Kitchenette (koelkast, kookapparaat, eettafel, koffiezetapparaat).
  • Slaapkamer met een tweepersoonsbed.
  • Badkamer (douche, toilet, wastafel).
  • Kinderbedje

Er zijn nog geen reiservaringen voor deze accommodatie.

  • Open haard
  • Koelkast
  • Koffiezetapparaat
  • Douche
  • Kinderbedje

Portugal, gelegen in het meest zuidwestelijke deel van Europa, biedt door z’n ligging aan de golfrijke Atlantische Oceaan, uitstekende (zand)stranden. Bovendien zijn er aan de kust onaangetaste, beschermde natuurgebieden en rivierdelta’s met een rijke verscheidenheid aan flora en fauna. Het schitterende binnenland is grotendeels nog niet ontdekt door enig georganiseerd toerisme.

Het glooiende landschap van met veldbloemen bezaaide akkers, wordt onderbroken door weelderig groene riviervalleien en romantische, wit gekalkte dorpjes met smalle geplaveide straatjes. Portugal is daarmee bij uitstek een Jacobos bestemming! Wij lieten de druk bezochte toeristenlocaties “links liggen” en selecteerde uitsluitend díe gebieden en accommodaties die overeenkomen met onze persoonlijke voorkeur.

INFO AUTOARRANGEMENT

Het noordelijk deel van Portugal beslaat de provincies Porto en Norte. Porto en Norte stond aan de oorsprong van het huidige Portugal. Een landschap van bergen, rijke vegetatie en prachtige rivieren zoals de Douro, een rivier die het land van west naar oost doorkruist. Porto gaf zijn naam aan het land en de beroemde port. De stad met zijn indrukwekkende historische centrum, aan de monding van de Douro, is sinds 1996 Wereld Erfgoed.

Gerelateerde accommodaties

Casa da Aldeia 8 pers. Rio Maior

Noord Portugal, Portugal

De invloed van de Moren in dit gebied van Portugal heeft Carlos, de eigenaar van Casa da Aldeia, geïnspireerd tijdens de renovatie…

- Zwembad
- Vrijstaand
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Casa Gaiba 4 pers. Estoraos

Noord Portugal, Portugal

Casa Gaiba is een traditionele cottage, gelegen op een heuvel met prachtige vergezichten over de schitterende natuur van dit deel van Portugal,…

- Vrijstaand
- Verwarming
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Quinta Cima de Eirez 8 pers. Guimaraes

Noord Portugal, Portugal

Cima de Eirez is een perfect voorbeeld van de 17de eeuwse architectuur in Noord Portugal. De eigenaars, de Pereira familie hebben het…

- Zwembad
- Vrijstaand
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Appartement Casa dos Assentos, Barcelos

Noord Portugal, Portugal

Casa dos Assentos is een 17eeuws monumentaal gebouw, die op een twee hectaren groot landgoed ligt en omringd wordt door mooie tuinen.  

- Zwembad
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Cottage do Barreiro, Ponte da Lima

Noord Portugal, Portugal

Cottage do Barreiro is een vrijstaande cottage die deel uit maakt van een Quinta  gebouwd op een groot landgoed in 1652. De prachtige uitzichten…

- Zwembad
- Vrijstaand
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Casa Azenha do Rei 4 pers. Estoraos

Noord Portugal, Portugal

Azenha do Rei is een 18e eeuws gebouw dat naast een watermolen is gebouwd aan een smal gedeelte van de rivier de…

- Vrijstaand
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info