Melomakarona

Ingrediënten

 

  • 240 gram zonnebloemolie | 240 gram olijfolie | 50 gram cognac
  • 160 gram sinaasappelsap | 1 theelepel Bak soda | 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder |Rasp van 2 sinaasappelen
  • 900 gram patentbloem | 2 theelepels Bakpoeder

Siroop

 

  • 400 gram suiker | 400 gram water | 400 gram honig | Half citroen
  • gemalen walnoten gemengd met een beetje suiker en kaneel

Melomakarona | Traditionele Griekse Kerst koekjes

Bereidingswijze

 

  • Bloem en bakpoeder mengen in een glazenschaal.
  • In een andere schaal beide soorten olie, cognac, suiker, kaneel, kruidnagel en sinaasappelrasp mengen.
  • Sinaasappelsap met bak soda mengen en toevoegen aan mengsel.
  • Ingrediënten met de hard roeren en voorzichtig de meel toevoegen. Rustig mengen.
  • Kleine stukjes deeg nemen (maat van een walnoot) en kleine “melomakarona” maken.
  • Koekjes op een bakplaat leggen en met behulp van een vork ruitjes vormen maken.
  • “Melomakarona” bakken in een 160ºC  voorverwarmde hete lucht oven.
  • Koekjes goed laten afkoelen en begin met het voorbereiden van de siroop.

Siroop

 

  • Alle ingrediënten voor de siroop in een pan 3′ laten koken. Haal de schuim steeds af.
  • Temperatuur op de laagste stand doen en de koekjes in porties door de siroop halen.
  • Dompel ze in de siroop en laat ze per kant 20′ staan.
  • Leg op een mooie schaal en bestrooi met de mengsel van gemalen walnoten, suiker en kaneel.

Eet smakelijk!