Melomakarona | Traditionele Griekse Kerst koekjes
Bereidingswijze
- Bloem en bakpoeder mengen in een glazenschaal.
- In een andere schaal beide soorten olie, cognac, suiker, kaneel, kruidnagel en sinaasappelrasp mengen.
- Sinaasappelsap met bak soda mengen en toevoegen aan mengsel.
- Ingrediënten met de hard roeren en voorzichtig de meel toevoegen. Rustig mengen.
- Kleine stukjes deeg nemen (maat van een walnoot) en kleine “melomakarona” maken.
- Koekjes op een bakplaat leggen en met behulp van een vork ruitjes vormen maken.
- “Melomakarona” bakken in een 160ºC voorverwarmde hete lucht oven.
- Koekjes goed laten afkoelen en begin met het voorbereiden van de siroop.
Siroop
- Alle ingrediënten voor de siroop in een pan 3′ laten koken. Haal de schuim steeds af.
- Temperatuur op de laagste stand doen en de koekjes in porties door de siroop halen.
- Dompel ze in de siroop en laat ze per kant 20′ staan.
- Leg op een mooie schaal en bestrooi met de mengsel van gemalen walnoten, suiker en kaneel.
Eet smakelijk!