Nastasia village, 2pers. kamer

Een oase in het hart van Naxos stad, nabij het historische centrum

Nastasia village, 2pers. kamer

Een oase in het hart van Naxos stad, nabij het historische centrum.
Nastasia village boutique Hotel is verdeeld in meerdere kleine kamers die aan mooi verzorgde binnenpleintjes en terrassen liggen en gebouwd zijn volgens de typische architectuur van de Cyclades. Het lijkt net een sfeervolle dorpje op zichzelf in het midden van Naxos stad en ligt in een rustige buurt waarvan je toch op loopafstand de drukte kan opzoeken of een duikje kunt nemen in de zee.
Meer informatie..
Prijs op aanvraag
Toevoegen

Nastasia village, 2pers. kamer

Een oase in het hart van Naxos stad, nabij het historische centrum.
Nastasia village boutique Hotel is verdeeld in meerdere kleine kamers die aan mooi verzorgde binnenpleintjes en terrassen liggen en gebouwd zijn volgens de typische architectuur van de Cyclades. Het lijkt net een sfeervolle dorpje op zichzelf in het midden van Naxos stad en ligt in een rustige buurt waarvan je toch op loopafstand de drukte kan opzoeken of een duikje kunt nemen in de zee.
Het gevarieerde ontbijt bestaat uit verse lokale producten zoals fruit, huisgemaakte jams, brood uit de oven, versgebakken cake, verse eieren enz.  te nuttigen op het centrale plein, waar het “dorpje” langzaam wakker wordt en je omringt voelt door de gastvrijheid die de Cyclades kenmerken.
Nastasia village is kortgeleden volledig gerenoveerd. Elke kamer is uniek en sfeervol gedecoreerd, met comfortabele bedden eigen terras of balkon met zitje en privé badkamer met douche of ligbad.
Nastasia is een perfecte uitgangspunt om het eiland Naxos te verkennen. Het dichtbijgelegen strandje Agios Georgios heeft ook meerdere gezellige strandtentjes, maar de strandjes Agios Prokopios en Agia Anna zijn zeker ook een bezoek waard.

Er zijn nog geen reiservaringen voor deze accommodatie.

Uw reiservaring:

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Toen ik in 1975 voor het eerst op Kreta arriveerde en mijn vrouw mij voorstelde aan de inwoners van “haar” dorpje Panormon, vonden de dorpelingen al snel een Grieks equivalent voor mijn Hollandse naam: “Jacobos”.
Met deze nieuwe naam begon voor ons een nieuw leven en een jarenlang verblijf in Griekenland. We werkten er, maakten veel vrienden en onze kinderen zijn er geboren en getogen.
Ons verblijf in Griekenland en de reizen die wij en onze medewerkers daar regelmatig maken, waarborgen gedetailleerde en actuele kennis, hetgeen de basis vormt voor onze kleine, gespecialiseerde organisatie.
Al meer dan 25 jaar verzorgen wij accommodaties voor vakantiegangers, die zich niet (meer) zo thuis voelen in grote hotelcomplexen in drukke toeristencentra.

Onze activiteiten richten zich vooral op gebieden met een ruim en interessant achterland, waar van massatoerisme weinig of geen sprake is; de accommodaties selecteren wij uitsluitend op basis van persoonlijke voorkeur.

Wij zijn niet geïnteresseerd in snelle groei, maar luisteren graag naar de wensen van onze klanten en proberen daar zo goed mogelijk aan tegemoet te komen. In filosofie en werkwijze onderscheiden wij ons daarmee van de doorsnee touroperator. Dat onze formule succesvol is, blijkt uit een jaarlijks toenemend aantal herhalingsboekingen en aanbevelingen.
Omdat u zélf uw vakantiearrangement kunt samenstellen, betaalt u niet voor ongewenste extra’s. Dat houdt onze prijzen aantrekkelijk. Bovendien bieden wij een persoonlijke service: wij kennen het land en de accommodaties immers uit eigen ervaring!
Of u nu van wandelen houdt, van natuur, cultuur, of “gewoon” van zon, zee en strand, of wanneer u de voorkeur geeft aan een zelfstandige vakantie met een zekere mate van privacy, u zult uit ons programma zeker een keuze kunnen maken.
In alle gevallen bieden wij u de mogelijkheid om Griekenland eens “anders” te zien: weg van het massatoerisme!

INFO AUTOARRANGEMENT

Het grootste eiland van de Cyclades midden in de Egeïsche zee, met imposante bergen, vruchtbare valleien, stralend wit marmer natuursteen, vrolijke inwoners met liefde voor traditie, muziek en dans, waar God Dionysos geboren en opgegroeid is, rijk aan geschiedenis uit verschillende tijdperken, dat is Naxos in het kort.

Bij aankomst in de haven wordt je begroet door de oude “Portara” een massieve Marmeren poort, een onafgemaakte tempel ten ere van de God van de Zon Apollon en het uitzicht op het Middeleeuwse kasteel dat boven aan het stadje pronkt. Dwaal door de nauwe steegjes in het oudste deel van de stad tot aan het kasteel en ga terug in de tijd. Aan het water kunt u niet alleen genieten van een kopje koffie maar ook van de traditionele Kitron liquer, afkomstig van Citrus fruit, een kenmerkend product van Naxos.

Wie denkt dat er op Naxos alleen mooie stranden zijn, zal zich verbazen over de mooie, traditionele bergdorpjes dat het eiland rijk is. Met eigen- of openbaar vervoer komt u langs de bergdorpjes Potamia, Halki, Filoti en als laatst bereikt u het meest bekende Apeiranthos. De inwoners hiervan menen afkomstig te zijn uit verschillende plekken zoals klein Asia maar voornamelijk uit Kreta. Ze gebruiken hier ook als voertaal het Kreteense dialect. Kenmerkend zijn de talrijke musea die u in Apeiranthos kunt bezoeken.

Naxos staat bekend voor zijn mooie stranden. Minder drukke stranden vindt u aan de oostkant van het eiland. Aan de westkant zijn Agios Prokopios, Agia Anna, Plaka en Kastraki een paar van deze mooie stranden.

De bekende Naxos “graviera kaas” een soort gryere kaas en “xinotyri” die u in plaats van feta kaas in de salade kunt gebruiken, de smaakvolle Naxos aardappelen en het bijzonder lokale Kitron liquer zijn een aantal van de heerlijke lokale lekkernijen die u zeker niet mag missen.  Lokale restaurantjes en tavernes concurreren elkaar hier in presentatie en smaak van heerlijke traditionele gerechten.

CYCLADES

Naxos is een van de Griekse Cyclades eilanden. Deze schilderachtige Griekse eilandengroep ligt verspreid in het midden van de azuurblauwe Egeïsche zee.

De Cyclades danken hun naam, volgens de oude Griekse mythologie, aan de Nymfen die Poseidon, de God van de zee, in rotsen veranderd had. Er wordt gedacht dat de afkomst van de naam “Cyclades” heeft te maken met het feit dat deze eilanden een cirkel (in het Grieks “Kyklos”) vormen rondom het heilige eiland Delos.

Helderwitte kubusvormige huisjes, met felgekleurde deuren en ramen, witgelakte doolhofstraatjes, traditionele molens en pittoreske kerkjes, zijn de meest kenmerkende eigenschappen van deze bijzondere eilandengroep.

Elk eiland heeft een eigen karakter en is zeker een bezoek waard. Het kosmopolitische Mykonos of het romantische Santorini met de onbeschrijfelijke zonsondergangen, Naxos met de lang gestrekte stranden, middeleeuwse torens en verrukkelijke lokale producten of liefelijke Paros met zijn natuurlijke schoonheid en pittoreske dorpjes.

Minder bekend maar net zo mooi en bezienswaardig zijn het bosrijke Kea, het visserseilandje Koufonisi, Sifnos, met zijn specifieke aardewerk, Tinos met de bijzondere duivenhuisjes en talrijke pittoreske kerkjes of het vulkanische Milos met een van de grootste natuurlijke havens in de middellandse zee en de talrijke strandjes.

Het is zeker lastig om een keuze te maken uit al deze bijzondere eilandjes.  Een idee zou zijn om twee of meer eilanden met elkaar te combineren en die aan een bezoek aan Athene te plakken. De mogelijkheden zijn eindeloos.