Casa do Quinteiro 6 pers. Terceira|Azoren

Bijzondere accommodatie op de Azoren

Casa do Quinteiro 6 pers. Terceira|Azoren

Een aantal jaar geleden toen Gilberto dit enorme landgoed tegenkwam, wist hij al direct wat hij hiermee zou willen doen: de authentieke Azoreaanse levenswijze zo goed mogelijk uitbeelden. Een aantal gebouwen werden in originele staat hersteld, zoals die van de boer, de herenkapper en de schoenmaker. Deze gebouwen worden niet gebruikt voor gastenverblijf, maar dragen bij  dat u overal waar u loopt op het landgoed u de authentieke sfeer proeft. Er is verder een museum met agrarische gereedschap. Op het landgoed lopen diverse dieren vrij rond, waaronder ezeltjes. Meer informatie..
Vanaf € 2.150,- per week
6incl.
Toevoegen

Casa do Quinteiro 6 pers. Terceira|Azoren

Een aantal jaar geleden toen Gilberto dit enorme landgoed tegenkwam, wist hij al direct wat hij hiermee zou willen doen: de authentieke Azoreaanse levenswijze zo goed mogelijk uitbeelden.
Een aantal gebouwen werden in originele staat hersteld, zoals die van de boer, de herenkapper en de schoenmaker. Deze gebouwen worden niet gebruikt voor gastenverblijf, maar dragen bij  dat u overal waar u loopt op het landgoed u de authentieke sfeer proeft. Er is verder een museum met agrarische gereedschap. Op het landgoed lopen diverse dieren vrij rond, waaronder ezeltjes.

Oorspronkelijk was dit het eerste gebouw op het landgoed wat tijdens de legendarische Orange Cycle (18e eeuw) op de Azoren als een opslagruimte diende voor citrusvriuchten.
Om de arbeiders  tijdens de nacht te kunnen onderbrengen in het huis, werden sinaasappelkisten gebruikt als provisorische bedden.
Na de Orange Cycle, waarbij voornamelijk citrusvruchten werden verbouwd voor de export, is het landgoed omgezet naar landbouw en veeteelt voor binnenlands gebruik. Het gebouw was al in de laaste fase van de Ornage Cylce omgebouwd tot buitenverblijf van de landeigenaar, maar werd uiteindelijk het vaste verblijf van de boer met zijn gezin en voorzien van meer comfort.
De geschiedenis van het huis kunt u nog terugvinden als u goed kijkt. Het huis is echter recent verbouwd naar moderne maatstafen betreffende comfort.
In combinatie met het landgoed waarop het huis gelegen is, waant u zich terug in de tijd en krijgt u een goede indruk van de geschiedenis. Dit is absoluut een speciale ervaring tijdens uw vakantie.

Casa do Quinteiro is geschikt voor 6 personen en bestaat uit:

  • Drie slaapkamers.
  • Twee badkamers.
  • Een traditionele keuken.
  • Een volledig ingerichte tweede keuken.
  • Een woonkamer (met een slaapbank).
  • Een achtertuin (met een mini biologische moestuin).

Prijzen zijn inclusief ontbijt.

Er zijn nog geen reiservaringen voor deze accommodatie.

Uw reiservaring:

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Bereken prijs
  10 Apr tot 31 May01 Jun tot 31 Aug01 Sep tot 31 Oct
8 dagen€ 2.150,-€ 2.188,-€ 2.150,-
10 dagen€ 2.764,-€ 2.813,-€ 2.764,-
12 dagen€ 3.379,-€ 3.438,-€ 3.379,-
15 dagen€ 4.236,-€ 4.310,-€ 4.236,-
22 dagen€ 6.353,-€ 6.466,-€ 6.353,-


Minimum van 8 dagen / 7 nachten

Midden in de Atlantische Oceaan, 1500 kilometer van de Europese kusten, liggen de negen eilanden die tezamen de Azoren vormen. Deze vulkanische eilanden hebben allen hun eigen karakter. Het combineren van verschillende eilanden biedt een enorme variatie, extra aantrekkelijk door de goede bootverbindingen tussen de meeste eilanden.

De historische stad Angra do Heroísmo op het centraal gelegen eiland Terceira is de eerste Europese stad in de Atlantische Oceaan en staat op de Werelderfgoedlijst. Op alle eilanden zijn musea en bezienswaardige bouwwerken te bewonderen.

De bewoners zijn trots op de prachtige meren, bloemrijke groene landschappen met oneindige hortensia velden, watervallen en de gevarieerde bouwstijlen in dorpen en stadjes. En wat te denken van de vele feesten, meestal op religieuze grondslag, waar de tradities hoogtij vieren. Daarbij hoort een gastronomie met veel typische gerechten, waar vis een belangrijke rol speelt.

Voor actieve vakanties zijn er volop mogelijkheden zoals wandelen, golfen, bergbeklimmen en watersporten zoals duiken en surfen.

INFO AUTOARRANGEMENT

Het elliptisch gevormde eiland Terceira is een afwisseling van middelhoge bergen met kilometers lange groene weiden. Een eldorado voor wandelaars, ook de minder geoefende. Maar de natuur is bij lange na niet het enige wat dit eiland te bieden heeft. De hoogstaande architectuur van de hoofdstad Angra do Heroismo aan de zuidkust heeft deze stad een plaats op de UNESCO werelderfgoedlijst bezorgd. Kerken, paleizen, musea en een wirwar van straatjes zoals alleen in vroeger tijden werden gebouwd. Ook Praia da Vitoria aan de oostkust en de vele kleine dorpjes overal op het eiland hebben een grote aantrekkingskracht op de bezoekers.
Op Terceira houden de bewoners van feestvieren. In de zomermaanden vinden van mei tot september verschillende festiviteiten plaats, steevast gevolgd door maaltijden met heerlijke traditionele gerechten en een wijntje zoals de Biscoitos. Een klein wijnmuseum is grotendeels aan deze wijnsoort gewijd.