Plaats informatie

Terceira

Het elliptisch gevormde eiland Terceira is een afwisseling van middelhoge bergen met kilometers lange groene weiden. Een eldorado voor wandelaars, ook de minder geoefende. Maar de natuur is bij lange na niet het enige wat dit eiland te bieden heeft. De hoogstaande architectuur van de hoofdstad Angra do Heroismo aan de zuidkust heeft deze stad een plaats op de UNESCO werelderfgoedlijst bezorgd. Kerken, paleizen, musea en een wirwar van straatjes zoals alleen in vroeger tijden werden gebouwd. Ook Praia da Vitoria aan de oostkust en de vele kleine dorpjes overal op het eiland hebben een grote aantrekkingskracht op de bezoekers.
Op Terceira houden de bewoners van feestvieren. In de zomermaanden vinden van mei tot september verschillende festiviteiten plaats, steevast gevolgd door maaltijden met heerlijke traditionele gerechten en een wijntje zoals de Biscoitos. Een klein wijnmuseum is grotendeels aan deze wijnsoort gewijd.

Uitgelichte accommodaties

Casa do Quinteiro 6 pers. Terceira|Azoren

Terceira, Azoren

Een aantal jaar geleden toen Gilberto dit enorme landgoed tegenkwam, wist hij al direct wat hij hiermee zou willen doen: de authentieke…

- Kinderbedje
- Zwembad
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info