Aloni Hotel 2 pers. kamer

Aloni Hotel 2 pers. kamer

Hotel Aloni is rustig gelegen in het pittoreske vissershaventje Piso Livadi, bekend om zijn mooie zandstrand met bomen en traditionele tavernes. Het dorpje en het strand zijn op loopafstand te bereiken.
Vanuit het gemeenschappelijke terras, kunt u genieten van prachtige zeezichten, onder het genot van een hapje en een drankje.
Meer informatie..
Prijs op aanvraag
Toevoegen

Aloni Hotel 2 pers. kamer

Hotel Aloni is rustig gelegen in het pittoreske vissershaventje Piso Livadi, bekend om zijn mooie zandstrand met bomen en traditionele tavernes. Het dorpje en het strand zijn op loopafstand te bereiken.
Vanuit het gemeenschappelijke terras, kunt u genieten van prachtige zeezichten, onder het genot van een hapje en een drankje.
Het heerlijke buffet ontbijt bestaat uit  verse lokale producten zoals, fruit, huisgemaakte jams, brood, versgebakken cake, verschillende soorten quiches, verse eieren enz.
Elke kamer is op unieke wijze gedecoreerd en met de blauwe en witte kleuren overheerst de Cyclades eilanden sfeer.
Piso Livadi is een perfecte uitgangspunt voor de liefhebber van rust en goed eten om het eiland Paros te verkennen. Voor de vroege vogels is de zonsopgang vanachter het eiland Paros, te zien vanuit het kerkpleintje adembenemend mooi.

Er zijn nog geen reiservaringen voor deze accommodatie.

Toen ik in 1975 voor het eerst op Kreta arriveerde en mijn vrouw mij voorstelde aan de inwoners van “haar” dorpje Panormon, vonden de dorpelingen al snel een Grieks equivalent voor mijn Hollandse naam: “Jacobos”.
Met deze nieuwe naam begon voor ons een nieuw leven en een jarenlang verblijf in Griekenland. We werkten er, maakten veel vrienden en onze kinderen zijn er geboren en getogen.
Ons verblijf in Griekenland en de reizen die wij en onze medewerkers daar regelmatig maken, waarborgen gedetailleerde en actuele kennis, hetgeen de basis vormt voor onze kleine, gespecialiseerde organisatie.
Al meer dan 25 jaar verzorgen wij accommodaties voor vakantiegangers, die zich niet (meer) zo thuis voelen in grote hotelcomplexen in drukke toeristencentra.

Onze activiteiten richten zich vooral op gebieden met een ruim en interessant achterland, waar van massatoerisme weinig of geen sprake is; de accommodaties selecteren wij uitsluitend op basis van persoonlijke voorkeur.

Wij zijn niet geïnteresseerd in snelle groei, maar luisteren graag naar de wensen van onze klanten en proberen daar zo goed mogelijk aan tegemoet te komen. In filosofie en werkwijze onderscheiden wij ons daarmee van de doorsnee touroperator. Dat onze formule succesvol is, blijkt uit een jaarlijks toenemend aantal herhalingsboekingen en aanbevelingen.
Omdat u zélf uw vakantiearrangement kunt samenstellen, betaalt u niet voor ongewenste extra’s. Dat houdt onze prijzen aantrekkelijk. Bovendien bieden wij een persoonlijke service: wij kennen het land en de accommodaties immers uit eigen ervaring!
Of u nu van wandelen houdt, van natuur, cultuur, of “gewoon” van zon, zee en strand, of wanneer u de voorkeur geeft aan een zelfstandige vakantie met een zekere mate van privacy, u zult uit ons programma zeker een keuze kunnen maken.
In alle gevallen bieden wij u de mogelijkheid om Griekenland eens “anders” te zien: weg van het massatoerisme!

INFO AUTOARRANGEMENT

De wereldwijd bekende oud Griekse beelden Aphrodite van Milos, Hermes van Praxiteles, Nike uit Delos of de Tempel van Apollo zijn een aantal van de talrijke sculpturen die gemaakt zijn van het transparante marmer uit Paros.

Ondanks zijn populariteit zijn er ook minder toeristische plekken op Paros te vinden. Bijvoorbeeld in het dorpje Piso Livadi vindt u rustige strandjes met kleinschallige tavernes waar u van locale traditionele gerechten kunt genieten.  Op Paros vindt u ook standen geschikt voor kite- en windsurfen.

In Paroikia bij de bekende “Panagia Ekatontapiliani” de honderddeuren kerk, gaat u terug in de Byzantijnse tijd. Op het eiland vindt u ook mooie traditionele bergdorpjes zoals “Lefkes” Hiervandaan kunt u het Byzantijnse pad volgen (circa 1,5 uur lopen) dat eindigt bij het pittoreske dorpje Agios Prodromos waar u lekker kunt eten, soms onder het genot van Griekse live muziek. In Lefkes zijn er voldoende traditionele winkeltjes, waar u mooie handgemaakte producten uit Paros kunt vinden.

Mocht u tijd over hebben, dan is het de moeite waard om over te steken naar Antiparos die op een korte vaarafstand, aan de westkant van Paros ligt. U kunt hier mooie rustige stranden vinden en een grot, een kerkje of een kasteel bezichtigen.

Voor wat voor vakantie u ook uit bent, een ding is zeker, u zult zich niet vervelen op Paros.

CYCLADES

Paros is een van de Griekse Cyclades eilanden. Deze schilderachtige eilandengroep ligt verspreid in het midden van de azuurblauwe  Egeïsche zee.

De Cyclades danken hun naam, volgens de oude Griekse mythologie, aan de Nymfen die Poseidon, de God van de zee, in rotsen veranderd had. Er wordt gedacht dat de afkomst van de naam “Cyclades” heeft te maken met het feit dat deze eilanden een cirkel (in het Grieks “Kyklos”) vormen rondom het heilige eiland Delos.

Helderwitte kubusvormige huisjes, met felgekleurde deuren en ramen, witgelakte doolhofstraatjes, traditionele molens en pittoreske kerkjes, zijn de meest kenmerkende eigenschappen van deze bijzondere eilandengroep.

Elk eiland heeft een eigen karakter en is zeker een bezoek waard. Het kosmopolitische Mykonos of het romantische Santorini met de onbeschrijfelijke zonsondergangen, Naxos met de lang gestrekte stranden, middeleeuwse torens en verrukkelijke lokale producten of liefelijke Paros met zijn natuurlijke schoonheid en pittoreske dorpjes.

Minder bekend maar net zo mooi en bezienswaardig zijn het bosrijke Kea, het visserseilandje Koufonisi, Sifnos, met zijn specifieke aardewerk, Tinos met de bijzondere duivenhuisjes en talrijke pittoreske kerkjes of het vulkanische Milos met een van de grootste natuurlijke havens in de middellandse zee en de talrijke strandjes.

Het is zeker lastig om een keuze te maken uit al deze bijzondere eilandjes.  Een idee zou zijn om twee of meer eilanden met elkaar te combineren en die aan een bezoek aan Athene te plakken. De mogelijkheden zijn eindeloos.