Plaats informatie

Castillia y Leon

Castilla y Leon is het hart van Spanje, het oude Castilia, een streek vol historie, cultuur en overweldigende natuur.

Hier staat de oudste universiteit van Spanje en hier zijn er door de eeuwen heen Spaanse katholieke koningen en koninginnen geboren, opgegroeid en gestorven. Samen met de provincies Avila, Segovia, Burgos, Valladolid, Leon, Soria, Palencia en Zamora vormt dit levend openluchtmuseum de grootste autonome regio van Spanje waar je eigenlijk niet omheen kunt.

De indrukwekkende cultuur en natuur zijn al voldoende redenen voor een onmoeting met het magische hart van Spanje, maar er is nog meer: wijn! Castilla y Leon zorgt voor de grootste variatie wijnen in heel Spanje zoals de Ribera del Duero, Toro, Rueda en Arribes. Dankzij het klimaat, de vruchtbare grond en het feit dat de  Duero en de Ebro door het gebied stromen, is er een diversiteit aan befaamde bodega´s ontstaan die je ook kunt bezoeken. Castiliaanse wijnen zijn krachtig en fruitig qua smaak en worden gerijpt in tonnen gemaakt van Franse of Amerikaanse eikenhout. Met een gastronomie waarbij het water je in de mond loopt en waar hoge kwaliteit rund- en varkensvlees (jamon iberico) centraal staat, zorgt Castilla y Leon er voor dat je het oude Spanje in je hart sluit.

Dit is de bakermat van het rijke historische Spanje met een landschap dat is vergeven van robuuste kastelen, immense burchten en prachtige kathedralen die het turbulente verleden illustreren.

Uitgelichte accommodaties

Wijn en Cultuurroute Castilla y Leon

Castillia y Leon, Spanje

Op deze 7daagse rondreis ligt het accent op een aantal historische plaatsen die in het teken staan van de grondlegster van het…

Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Wandel en natuur rondreis | Castillia y Leon

Castillia y Leon, Spanje

Deze reis start in de gouden stad Salamanca en neemt je mee naar de grens van je dromen, een gebied met woeste…

Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info