Landhuis Retiro do Mocho 4 pers. Rogil

Landelijke verblijf

Landhuis Retiro do Mocho 4 pers. Rogil

In het hart van de Costa Vicentina, aan de kustweg van Rogil, dichtbij Aljezur ligt Retiro do Mocho. De eigenaren Marta en Ricardo hebben een afgescheiden deel van hun eigen huis omgetoverd tot een gezellig klein vakantiehuis. Naar ontwerp van Ricardo, zelf architect,  is de originele Taipa structuur behouden.  Meer informatie..
Prijs op aanvraag
Toevoegen

Landhuis Retiro do Mocho 4 pers. Rogil

In het hart van de Costa Vicentina, aan de kustweg van Rogil, dichtbij Aljezur ligt Retiro do Mocho. De eigenaren Marta en Ricardo hebben een afgescheiden deel van hun eigen huis omgetoverd tot een gezellig klein vakantiehuis. Naar ontwerp van Ricardo, zelf architect,  is de originele Taipa structuur behouden. Taipa’s zijn tradionele huizen, gemaakt van blokken aangestampte leem, dat goed tegen warmte en kou beschermd. 
Met prachtig uitzicht over de oceaan, of het nu in de zomermaanden is, of in de winter (er is vloerverwarming en een houtkachel), is Retiro do Mocho een perfect onderkomen om te ontspannen.  De beide eigenaren verzekeren dat de zorg voor slechts één vakantiehuis  hen in staat stelt om bijna alle wensen van hun gasten te vervullen. 

De dichtstbijzijnde stranden zijn makkelijk te voet bereikbaar: in 15 minuten over het voetpad of wat langer over de rotsen. Met de fietsen (die voor u klaar staan) duurt het maar tien minuten. Aan de zuidkant ligt het prachtige Vale dos Homens strand. Gaat u naar het noorden, dan zult u één van de mooie vissersdorpjes ontdekken die achter het dorpje Rogil verborgen liggen.

Retiro do Mocho is geschikt voor 4 personen en bestaat uit:

 • Woonkamer (zithoek, vloerverwarming, houtkachel).
 • Open keuken (koelkast, 2 pits kookapparaat, eettafel).
 • Slaapkamer met tweepersoonsbed).
 • Mezzanine met een tweepersoonsbed).
 • Badkamer (douche, toilet, wastafel).
 • Kinderbedje.

Gratis:

 • 2 fietsen ter beschikking.
 • mand bij aankomst met lokale produkten.
 • draadloos internet.

Er zijn nog geen reiservaringen voor deze accommodatie.

 • Vloerverwarming
 • Houtkachel
 • Koffiezetapparaat
 • Kinderbedje
 • WiFi

Portugal, gelegen in het meest zuidwestelijke deel van Europa, biedt door z’n ligging aan de golfrijke Atlantische Oceaan, uitstekende (zand)stranden. Bovendien zijn er aan de kust onaangetaste, beschermde natuurgebieden en rivierdelta’s met een rijke verscheidenheid aan flora en fauna. Het schitterende binnenland is grotendeels nog niet ontdekt door enig georganiseerd toerisme.

Het glooiende landschap van met veldbloemen bezaaide akkers, wordt onderbroken door weelderig groene riviervalleien en romantische, wit gekalkte dorpjes met smalle geplaveide straatjes. Portugal is daarmee bij uitstek een Jacobos bestemming! Wij lieten de druk bezochte toeristenlocaties “links liggen” en selecteerde uitsluitend díe gebieden en accommodaties die overeenkomen met onze persoonlijke voorkeur.

INFO AUTOARRANGEMENT

De goudkleurige, golvende graanvelden, zo ver het oog reikt, de ruwe schoonheid van de ongerepte stranden en dat alles overgoten door de warmte van de zon, dit zijn de ingrediënten die voor het levensritme van de Alentejo zo kenmerkend zijn.

Het landschap wordt onderbroken door witgekalkte boerderijen in de heuvels en boomgaarden met kurkeiken en olijfbomen, die de tand des tijds hebben doorstaan.
Eeuwenoude, ommuurde stadjes zoals – Marvão en Monsaraz – en kastelen herinneren aan gevechten en veroveringen; in de tuinen en binnenplaatsen zijn Moorse invloeden nog duidelijk te bespeuren.
Het stadje Évora met z’n Romeinse Tempel, kathedraal, kerken en kloosters, staat op de lijst van Wereld Erfgoed.

Maar vergeet ook niet de kustlijn van Alentejo te bezoeken: de door rotsen en kliffen beschutte strandjes nodigen uit om te baden of gewoon te genieten van het uitzicht en de zon.
De velden grenzend aan de kust verspreiden de zoete aroma van de heerlijke kruiden waarmee de vis en ander zeefruit wordt bereid.
Het stroom gebied van de rivier Sado bestaat uit rijstvelden, zoutpannen, dennenbossen en stranden en is een interessant wandelgebied met een verscheidenheid aan bijzondere vogels. Door het estuarium kunt u tijdens een boottocht genieten van een uitbundige flora en fauna met o.a. flamingo’s en dolfijnen.

 

Waar u zich ook in Alentejo bevindt, als de warmte u doet verlangen naar water, dan is dat nooit ver weg: de verschillende stuwmeren, van essentieel belang voor het behoud van leven in deze landelijke gebieden, komt u overal tegen en nodigen uit tot zwemmen, picknicken en watersporten.

Gerelateerde accommodaties

- Zwembad
- Vrijstaand
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info
- Zwembad
- Vrijstaand
- KInderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info
- Zwembad
- Vrijstaand
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Cottage do Rio 2 pers. Vila Nova de Milfontes

Alentejo, Portugal

Cottage do Rio is een vrijstaand huisje dat deel uitmaakt van een kleinschalig appartementen complexje.  Deze Cottage ligt circa 100 meter ver…

- Zwembad
- Vrijstaand
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Casa da Adega 5 pers. Troviscais

Alentejo, Portugal

Aan het eind van een ongeplaveide landweg ligt Casa da Adega, samen met casa do Tanque op één quinta. Het is slechts een…

- Wifi
- Vrijstaand
- Verwarming
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info