Casa Altillo 6-8 pers. Zahara de la Sierra

Casa Altillo 6-8 pers. Zahara de la Sierra

Op één van de hogere punten in het dorp Zahara de la Sierra, richtten Alberto en Pepi Gonzales een prachtig dorpshuis op comfortabele wijze als vakantiewoning in. Dichter bij het gezellige centrum van één van de fraaiste dorpen van Andulsië wonen is nauwelijks mogelijk. Aantrekkelijke terrasjes en restaurantjes vindt u her en der in de straatjes en op de pleintjes. Het huis staat aan een stil, autovrij straatje vanwaar u een fantastisch uitzicht hebt over het dorp en op het kasteel, dat op zijn strategische plek op een rots, hoog boven het plaatsje uitsteekt. Meer informatie..
Prijs op aanvraag
Toevoegen

Casa Altillo 6-8 pers. Zahara de la Sierra

Op één van de hogere punten in het dorp Zahara de la Sierra, richtten Alberto en Pepi Gonzales een prachtig dorpshuis op comfortabele wijze als vakantiewoning in. Dichter bij het gezellige centrum van één van de fraaiste dorpen van Andulsië wonen is nauwelijks mogelijk. Aantrekkelijke terrasjes en restaurantjes vindt u her en der in de straatjes en op de pleintjes.
Het huis staat aan een stil, autovrij straatje vanwaar u een fantastisch uitzicht hebt over het dorp en op het kasteel, dat op zijn strategische plek op een rots, hoog boven het plaatsje uitsteekt.

In Casa Altillo treft u een zeer aantrekkelijke dorpswoning aan, die door de eigenaars met veel zorg en oog voor kwaliteit werd ingericht, waarbij de authenticiteit van het huis zoveel mogelijk intact is gebleven. Dit heeft hen een prijs opgeleverd voor dit en hun andere huis Bocaleones (even buiten Zahara, zie elders op deze website). Deze prijs voor Rural casita’s, wordt toegekend door het Parque Natural Sierra de Grazalema voor bijzondere accommodaties in Andalucía.

Altillo is geschikt voor 6 – 8 personen en bestaat uit:

Beneden:

 • Woonkamer met ruime zithoek, tv met dvd, open haard, eethoek.
 • Keuken (koelkast, 4 pits kooktoestel, magnetron, koffiezetapparaat, broodrooster en mixer), badkamer (douche, toilet)
 • Terras
 • Wifi

Boven:

 • Drie slaapkamers, één met een tweepersoonsbed, twee met twee aparte bedden.
 • Badkamers ( 1 bad, douche, toilet, bidet, föhn en wastafel).
 • Er is elektrische verwarming in de slaapkamers.
 • Een kinderbedje beschikbaar op aanvraag.
 • Er is een wasmachine en een strijkbout aanwezig.
 • Er is een EHBO pakket aanwezig en een brandblusser.

Afstand:

 • Het strand ligt op een afstand van 3 km.

Er zijn nog geen reiservaringen voor deze accommodatie.

 • Tv
 • Open haard
 • Koelkast
 • Magnetron
 • Espressokan
 • Citruspers
 • broodrooster
 • Douche
 • Bad
 • Bidet
 • Centrale verwarming
 • Kinderbedje

Andalusië vormt het zuidelijkste deel van Spanje, een gebied dat zich uitstrekt van de Costa del Sol tot aan de Portugese grens. De autonome regio Andalusië heeft een eigen volkslied en president. Andalusië is onderverdeeld in acht provincies (Sevilla, Granada, Cordoba, Cádiz, Malaga, Huelva, Jaen en Almeria). De belangrijkste steden zijn Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, Granada, Cordoba, Cádiz en Malaga.    De rijke geschiedenis gaat terug tot circa 1100 voor Christus en wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan beschavingen en religies, waarvan de overblijfselen nog overal zichtbaar zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan de grootse Moorse paleizen, de muziek en dans van de flamenco, de kleine witte authentieke bergdorpjes met hun tapasbars en (sherry) bodega’s.

INFO AUTOARRANGEMENT

Cádiz, is misschien niet de meest bekende provincie van Andalusië, maar er zijn redenen genoeg om het te bezoeken. Wat te denken van de interessante gelijknamige hoofdstad, die wordt beschouwd als de oudste stad van West Europa. Cádiz is een land voor wijnliefhebbers. In de plaats Jerez de la Frontera vindt u veel bodega’s waar een groot assortiment streekwijnen geproefd en aangeschaft kan worden. Ook bevindt zich in deze plaats de koninklijke ruiterschool, waar éénmaal per week het schoonrijden van Kartuizer paarden kan worden bewonderd. Beroemd is ook de rots van Gibraltar, op het bijna zuidelijkste punt van Spanje. Het landschap van Cádiz wordt gekenmerkt door een aantal natuurparken. Één van de mooiste is het Parque Natural Sierra de Grazalema, met zijn prachtige natuurschoon, zijn vele witte dorpjes en in de nabijheid van de stad Ronda.

Hoog op de berg El Jaral gelegen, midden in het Parque Natural Sierra de Grazalema, ligt Zahara de la Sierra, één van de mooiste witte dorpen van Andalusië. Het kijkt in alle richtingen oneindig ver weg in het prachtige Andalusische landschap. Het dorp is, zoals vele in deze omgeving, van oorsprong Arabisch, maar naast de Moorse invloeden hebben ook de Romeinen uitingen van hun cultuur zichtbaar achtergelaten. De kerk van Santa Maria de la Mesa, de kapel van San Juan de Letrán en de klokkentoren Torre del Reloj zijn interessante overblijfselen van die geschiedenis. Het mooiste uitzicht biedt het oude Moorse kasteel op de top van de imposante rots, die boven de stad uitrijst.
Dat de plaats aantrekkingskracht heeft op toeristen is ook te merken aan de terrasjes in het centrum.
Het grote, gelijknamige meer ligt aan de voet van El Jaral en draagt mee aan de natuurlijke schoonheid van dit gebied. Het meer biedt tegenwoordig zwemfaciliteiten, mogelijkheden voor kanoën en vissen, bovendien is er een restaurant.
Jaarlijks wordt, meestal in juni, het grote feest Corpus Christi gehouden, waarbij de stad en de mensen gedurende 2 dagen een metamorfose ondergaan. De witte kleur veranderd in groen, door het aanbrengen van allerlei soorten takken, de straten liggen verscholen onder een bed van bladeren.

 

Gerelateerde accommodaties

Casa El Jaral 2 pers. El Gastor

Cádiz, Spanje

Twee vrijwel identiek ingerichte huisjes vormen tezamen de Conjunto El Jarral van de sympathieke eigenaar Andres Hidalgo. Ze zijn gelegen op een…

- Zwembad
- Vrijstaand
- Verwarming
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Casa Carramolo 2 pers. El Gastor

Cádiz, Spanje

Drie, vrijwel identiek ingerichte huisjes vormen tezamen de Conjunto Carramolo van de sympathieke Andres Hidalgo. Ze zijn gelegen op een heuvel met…

- Zwembad
- Vrijstaand
- Verwarming
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Casa Bocaleones 2- 4 pers. Zahara

Cádiz, Spanje

Casa Bocaleones is een deel van een meer dan 200 jaar oude boerderij, ruim 2 kilometer van Zahara de la Sierra gelegen…

- Zwembad
- Vrijstaand
- Kinderbedje
- Wifi
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Casa Rancho Calvillo 4-6 pers. El Bosque

Cádiz, Spanje

In een rustige vallei bijna 10 kilometer van het dorpje El Bosque staat casa Ranco Calvillo. Rust en stilte is dan ook…

- Zwembad
- Vrijstaand
- Verwarming
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Casa Municipal 4 pers. Villaluenga del Rosario

Cádiz, Spanje

In één van de hoger gelegen smalle straatjes van het fraaie dorp staat Casa Municipal, eigendom van Antonio en Catina Benitez. In…

- Verwarming
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Galindo Mediana 4-5 pers. Los Canos de Meca

Cádiz, Spanje

Strandliefhebbers die rust verkiezen boven de drukte van de toeristenstranden, zullen zich in Canos de Meca thuis voelen. De stranden zijn hier…

- Verwarming
- Kinderbedje
- Wi-Fi
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Casa Galindo Grande 6-7 pers. Los Canos de Meca

Cádiz, Spanje

Strandliefhebbers die rust verkiezen boven de drukte van de toeristenstranden, zullen zich in Canos de Meca thuis voelen. De stranden zijn hier…

- Verwarming
- Kinderbedje
- Wi-Fi
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info