Culinaire rondreis – Noord Griekenland

Culinaire rondreis door Noord Griekenland

Culinaire rondreis – Noord Griekenland

Ervaar het prachtige Noord Griekenland op een traditionele culinaire wijze tijdens deze 8 daagse rondreis.  Deze rondreis staat in het teken van al het genotvolle wat Noord Griekenland te bieden heeft. Geniet 8 dagen lang van verassend smaakvolle wijnen in verschillende steden en pittoreske dropjes zoals o.a. Arnea en Goumenissa. Meer informatie..
Prijs op aanvraag
Toevoegen

Culinaire rondreis – Noord Griekenland

Ervaar het prachtige Noord Griekenland op een traditionele culinaire wijze tijdens deze 8 daagse rondreis.  Deze rondreis staat in het teken van al het genotvolle wat Noord Griekenland te bieden heeft. Geniet 8 dagen lang van verrassend smaakvolle wijnen in verschillende steden en pittoreske dropjes zoals o.a. Arnea en Goumenissa. U leert  zelf  de lekkerste typische Griekse gerechten te bereiden tijdens verschillende culinaire kooklessen, na het kokkerellen geniet u van het zelfgemaakte maal van lokale producten. Naast bijzondere wijnen en Griekse lekkernijen kunt u de ware schoonheid van Griekenland natuurlijk ook bewonderen. Wonderschone natuurgebieden en de historische bezienswaardigheden kunt u op uw eigen gemak bezichtigen. In de Kerkini en  Drama zijn er veel activiteiten te doen zoals 4×4 Safari’s, deltavliegen, paragliden en Kanoën. Kortom een reis die u nooit zult vergeten! U verblijft in kleinschalige hotels.

Dag 1 – Thessaloniki – Arnea Chalkidiki  (afstand 85km)

U arriveert in Thessaloniki, waar u onze vertegenwoordiger ontmoet die u allemaal nuttige informatie zal geven omtrent de reis. Onderweg naar het eerste stadje Arnea stopt u bij een bekende wijnproducent met een wijnmuseum. Daarna rijdt u verder naar uw hotel in Arnea waar u zult verblijven en bent u de rest van de dag vrij om Arnea op uw eigen gemak te ontdekken.  Bezoek bijvoorbeeld het museum, die zich achter de nationale bank in het centrum bevindt. Het museum, dat gehuisvest is in een twee verdiepingen tellend herenhuis van de 18e eeuw was eerst eigendom van Konstandinos  Katsangelos.  De herenhuis werd toen gebruikt voor het tentoonstellen van volkskunde collectie die toen was samengesteld door de Arnaia Culturale en educatieve vereniging. In de zomer van 1999 is het gebouw gerenoveerd en geopend als museum. Voor een lekker diner kunt een restaurant bezoeken in Arnea waar u heerlijk kunt genieten van gerechten gemaakt van lokale producten.

Dag 2 – Chalkidiki omgeving

Op dag 2 krijgt u de kans om zelf enkele typische lokale lekkernijen te koken.  De chef-kok leert u graag de fijne kneepjes van de Griekse traditionele manier van koken. Na de lunch kunt u genieten van een kort uitstapje naar Stagira wat de geboorteplaats is van Aristoteles. Stagira ligt 20km van Arnea . In Stagira kunt u het Aristotoles park, met een prachtig uitzicht over de golf van Lerissosand en het hele schiereiland van Athos,  bezoeken. Als het weer meezit kunt u enkele kloosters van de berg Athos zien met behulp van de aanwezige telescopen.  Het park heeft ook andere instrumenten waarmee u de natuurlijke fenomenen kunt bewonderen. Dit alles is gewijd aan de beroemde filosoof en zijn werk genaamd “the Natural”. Later kunt u  de scheepswerven in Lerrisos bewonderen (25km  van Stagira), welke eeuwenlang  de geschiedenis van Lerrisos hebben bepaald. Het bouwen van schepen is een ambacht dat van vader op zoon werdt doorgegeven, waarmee de beste scheepswerven van Griekenland in dit gebied werden opnstonden. De scheepsbouwers gebruikten grenen hout voor het bouwen van schepen en zelfs vandaag de dag werken ze nog op de zelfde plaats rechts naast de poort. Hierdoor krijgt u een mooi beeld van  een vervlogen tijdperk.

Dag 3 – Arnea Granitis – Drama omgeving (afstand 190km)

Na een lekker ontbijt maakt u zich klaar voor de derde dag van uw rondreis. Vandaag  rijdt u naar de stad Drama  die met haar karakteristieke bossen, bergtoppen, rivieren en grotten erg opvalt. Het gebied heeft een overvloed aan  kerken, kloosters, kastelen, bruggen en vooral een lange geschiedenis. Onderweg naar uw hotel  zult u stoppen bij  een wijnmakerij waar u ook de mogelijkheid krijgt om de wijn te proeven.  U zult ook de Griekse traditionele keuken ervaren door deel te nemen aan een culinaire les, waarbij u weer gebruik maakt van lokale producten.  Tijdens uw vrije tijd kunt u de schitterende landschappen bewonderen. U kunt gaan wandelen op de E6, wat een Europese lange afstand wandelpad is, die de Europese landen verenigd en kruisen. Ook kunt  u diverse activiteiten doen zoals 4 x 4 safari’s,deltavliegen, paragliden, of zelfs kanoën/kajakken. Alle informatie omtrent de activiteiten vindt u in het hotel.

Dag 4 – Granitis – Drama – kerkini omgeving (afstand 150km)

De route tussen Drama en het Kerkini meer is misschien wel een van de mooiste in de Balkan. De geschiedenis van het gebied is erg lang. De meren en moerassen van de rivier Strimonas, stonden bekend om de rijkdom van de aquatische vogels, eiken-, beuken-, pijn- en kastanjebomen. Vroeger zouden daar ook herten, beren, stieren, luipaarden, lynxen en leeuwen in dat gebeid hebben geleefd. Onderweg naar het meer  kunt u een bezoek brengen aan de Alistrati grot, voordat u weer een wijnmakerij bezoekt genaamd Nerantzi.  Daar proeft u wijn van een unieke soort druif “kaniaros”. De reis gaat verder naar de stad Serres, die bekend staat om het lekkere gebakje “bugatsa”. Lunch in een lokale  en traditionele restaurant. Daarna bent u weer vrij om het wonderschone gebied en het Kerkini meer te verkennen.

Dag 5 – Kerkini omgeving

De natuur heeft het land van Serres op een gulle wijze van veel smaakvolle producten voorzien. Het land van Serres heeft één van de meest vruchtbare valleien van Griekenland. Daarom is deze dag de perfecte gelegenheid om deel te nemen aan een onvergetelijke kookles met lekkere streekproducten, waar u later van zal genieten tijdens lunchtijd. In uw vrije tijd raden wij u aan om mee te doen aan de verschillende activiteiten die het ecologisch centrum van Serres uw aanbiedt. U kunt bijvoorbeeld de fauna observeren van het meer of deelnemen aan een road tour of  lake tour met de kano of boot. Verder kunt u nog allerlei andere activiteiten doen.

Dag 6 – Kerkini – Goumenissa – Edessa (afstand 180km)

Één van de vele wijnroutes van Noord-Griekenland passeert de stad Goumenissa , die een lange geschiedenis heeft in het maken van wijnen.  In de stad Goumenissa zult u nog een keer een bijzondere wijnproeverij meemaken in één van de vele wijnhuizen. Na de lunch in een lokaal restaurant rijdt u verder naar uw hotel in Edessa. Op weg naar uw hotel kunt u een bezoek brengen aan het beroemde stadje Pella wat de geboorteplaats is  van Alexander de grote. De rest van de dag bent u vrij om de schitterende stad Edessa te verkennen.

Dag 7 – Edessa – Naoussa – Vergina – Dion – Litochoro (afstand 180km)

Na het ontbijt rijdt u verder naar het legendarische wijnhuis van het plaatsje Dalamaras. Onderweg naar Litochoro kunt u de verbazingwekkende archeologische plaats Vergina, wat eerst de hoofdstad van Macedonië was , bezoeken. In Vergina vindt u een  indrukwekkende museum die onder andere de koninklijke tombe van Phillip II (vader van Alexander de Grote) en andere kostbare schatten van spectaculaire schoonheid tentoonstelt. Verder rijdt u door naar het oude Dion wat het officiële religieuze centrum is van de Macedoniërs, toegewijd aan de oude Griekse god Zeus. Gelegen aan de legendarische berg Olympus. Bezoek daar de archeologische plekken en musea.  De reis gaat verder naar het traditionele dorpje Litochoro waar u een wandeling kunt maken door de Enipea vallei

Dag 8 – Litochoro – Thessaloniki (afstand 110km)

De laatste dag van de culinaire rondreis is aangebroken. Na een lekker ontbijt en een korte wandeling door Thessaloniki arriveert u bij het vliegveld van Macedonië voor uw terugkeer naar Nederland.

Er zijn nog geen reiservaringen voor deze accommodatie.

Toen ik in 1975 voor het eerst op Kreta arriveerde en mijn vrouw mij voorstelde aan de inwoners van “haar” dorpje Panormon, vonden de dorpelingen al snel een Grieks equivalent voor mijn Hollandse naam: “Jacobos”.
Met deze nieuwe naam begon voor ons een nieuw leven en een jarenlang verblijf in Griekenland. We werkten er, maakten veel vrienden en onze kinderen zijn er geboren en getogen.
Ons verblijf in Griekenland en de reizen die wij en onze medewerkers daar regelmatig maken, waarborgen gedetailleerde en actuele kennis, hetgeen de basis vormt voor onze kleine, gespecialiseerde organisatie.
Al meer dan 25 jaar verzorgen wij accommodaties voor vakantiegangers, die zich niet (meer) zo thuis voelen in grote hotelcomplexen in drukke toeristencentra.

Onze activiteiten richten zich vooral op gebieden met een ruim en interessant achterland, waar van massatoerisme weinig of geen sprake is; de accommodaties selecteren wij uitsluitend op basis van persoonlijke voorkeur.

Wij zijn niet geïnteresseerd in snelle groei, maar luisteren graag naar de wensen van onze klanten en proberen daar zo goed mogelijk aan tegemoet te komen. In filosofie en werkwijze onderscheiden wij ons daarmee van de doorsnee touroperator. Dat onze formule succesvol is, blijkt uit een jaarlijks toenemend aantal herhalingsboekingen en aanbevelingen.
Omdat u zélf uw vakantiearrangement kunt samenstellen, betaalt u niet voor ongewenste extra’s. Dat houdt onze prijzen aantrekkelijk. Bovendien bieden wij een persoonlijke service: wij kennen het land en de accommodaties immers uit eigen ervaring!
Of u nu van wandelen houdt, van natuur, cultuur, of “gewoon” van zon, zee en strand, of wanneer u de voorkeur geeft aan een zelfstandige vakantie met een zekere mate van privacy, u zult uit ons programma zeker een keuze kunnen maken.
In alle gevallen bieden wij u de mogelijkheid om Griekenland eens “anders” te zien: weg van het massatoerisme!

INFO AUTOARRANGEMENT

Macedonië, de grootste regio van Griekenland, strekt zich uit van de Albanese grens in het westen tot de Turkse in het oosten. Deze geografische ligging biedt volop vakantie mogelijkheden in zeer uiteenlopende gebieden met gevarieerde landschappen en culturele verschillen. Opvallend zijn het grote aantal meren in het westen en midden van Macedonië. In het uiterste westen vonden wij in de plaats Kastoria, aan het gelijknamige meer, een fraai gelegen pension.
De prachtige hoofdstad Thessaloniki, de tweede stad van Griekenland, ligt op een landstrook die het vasteland verbindt met Halkidiki. Dit merkwaardig gevormde schiereiland met zijn beroemde drie vingers, Kassandra, Sithonia en Athos, is het bekendste vakantiegebied. Heerlijke zandstranden, intieme baaien, overweldigende natuur én voldoende authentieke dorpjes en stadjes, die mogelijkheden bieden voor vakanties ver weg van de massa. Wij werken aan een uitbreiding van onze accommodaties. Bent u geïnteresseerd in een vakantie in Macedonië, maar vindt u de plaats of streek niet op onze website? Bel ons (075 6120390) of stuur ons een e-mail. Wij kunnen in de meeste gevallen geschikte accommodatie voor u verzorgen.

Gerelateerde accommodaties

Rondreis centraal Macedonië – Thessalië

Macedonië, Griekenland

Tijdens deze indrukwekkende reis door de  prachtige regio’s Macedonië en Thessalië, zult u een onvergetelijke tocht maken. U krijgt de kans om…

- Culturele Fly drive
- Kleinschalig hotels
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Rondreis Oost Macedonië en Thrace

Macedonië, Griekenland

In deze achtdaagse rondreis rijdt u door o.a. mooie steden zoals Thessaloniki en pittoreske dorpjes. Tevens kunt u indrukwekkende grotten en ongerepte…

- Ongerepte natuur
- Indrukwek. grotten
- Vogelrijke gebieden
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Fly drive Noord Griekenland

Macedonië, Griekenland

In het minder bekende gebied van Noord Griekenland schuilen vele verrassingen voor de natuurliefhebbers en in het bijzonder de vogelaars.

- Bijzonder natuur
- Vogelrijk gebied
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Heos studio 2 pers. Ormos Panagias

Macedonië, Griekenland

De Heos studio’s en appartementen zijn gebouwd op een ruim 4000 m2 groot landgoed omringd door mooi aangelegde tuinen. De uitzichten richting…

- Airco
- Zwembad
- Wifi
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Heos Loft studio’s 3 pers. Ormos Panagias

Macedonië, Griekenland

De Heos studio’s en appartementen zijn gebouwd op een ruim 4000 m2 groot landgoed omringd door mooi aangelegde tuinen. De uitzichten richting…

- Airco
- Zwembad
- Wifi
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Heos 3 kamer app. 5 pers. Ormos Panagias

Macedonië, Griekenland

Villa Heos is uniek gelegen op een ruim 4000 m2 groot landgoed omringd door mooi aangelegde tuinen. De uitzichten richting Diaporos, Agios…

- Airco
- Zwembad
- Wifi
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Heos 2 kamer app. 4 pers. Ormos Panagias

Macedonië, Griekenland

Villa Heos is uniek gelegen op een ruim 4000 m2 groot landgoed omringd door mooi aangelegde tuinen. De uitzichten richting Diaporos, Agios…

- Airco
- Zwembad
- Wifi
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Villa Filoxenia 3 pers. Kastoria

Macedonië, Griekenland

Al wandelend door het stadje Kastoria ontdekten we in de oude Joodse wijk en op één van de hoogste punten de Villa…

- Kinderbedje
- Bed en Breakfast
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info