Fly drive Noord Griekenland

Verscholen verrassingen voor vogelaars

Fly drive Noord Griekenland

In het minder bekende gebied van Noord Griekenland schuilen vele verrassingen voor de natuurliefhebbers en in het bijzonder de vogelaars. Meer informatie..
Vanaf € 820,- per week
2incl.
Toevoegen

Fly drive Noord Griekenland

In het minder bekende gebied van Noord Griekenland schuilen vele verrassingen voor de natuurliefhebbers en in het bijzonder de vogelaars.
Noordoost Griekenland is bijzonder vogelrijk. Een weekje vogelen kan meer dan 200 soorten opleveren: ongekend voor Europa! Deze vogelrijkdom is te danken aan de geografische ligging op de vogeltrekroute van Siberië naar Afrika. Ook de afwisseling van landschappen en biotopen spelen een rol. Deze Fly-drive geeft u de mogelijkheid om drie belangrijke gebieden te verkennen: De Evros delta, de Nestos delta en het Kerkini meer.

Evros Delta is een belangrijke rustplek tijdens de vogeltrektocht in de lentemaanden voor verschillende prachtige vogelsoorten zoals o.a. de kroeskoppelikaan en de flamingo. In dit gebied kunt u ook een bezoek brengen aan het indrukwekkende Dadia Forest, uitgeroepen tot “beschermd natuurgebied” door Unesco.

De Nestos rivier is rijk aan vegetatie, bijzonder mooie watervalletjes, idyllische weilanden en een prachtige fauna. Aan te bevelen is een bezoek aan het bos van Fractos, Livaditis met z’n waterval, of Stavroupoli (voor diegene die van extreme sporten houden) en het dorpje Toxotes. Hier kunt u mooie wandelingen maken langs de oevers van de Nestos rivier en in het sprookjesachtige bos Kotza Orman.

Het Nationale park van het Kerkini meer ligt tussen twee bergen de Kerkini en de Mavrovouni berg. Een prachtige natuurgebied van Griekenland wat toch nog onbekend schijnt te zijn voor de meesten. Het Kerkini meer is rijk aan een grote en unieke biodiversiteit. Het is een van de meest makkelijk te bereiken gebieden voor vogelaars. Het is het enige gebied in Europa waar 12 verschillende soorten vogels zich in een kolonie nestelen. Er is geen twijfel aan, het Nationale park van het Kerkini meer is, met meer dan 300 geregistreerde vogelsoorten, een bijzondere levenservaring voor vogelaren en natuurliefhebbers in elk moment van het jaar.

REIS IN HET KORT

Aankomst Thessaloniki
Evros Delta – verblijf in Loutros – Alexandroupolis
Nestos delta – verblijf in Keramoti
Kerkini meer – verblijf in Kerkini meer
Vertrek naar Nederland

Er zijn nog geen reiservaringen voor deze accommodatie.

Bereken prijs
  01 Apr tot 31 May
8 dagen€ 820,-
10 dagen€ 1.054,-
12 dagen€ 1.289,-
15 dagen€ 1.640,-
22 dagen€ 2.460,-


- U verblijft in eenvoudig maar wel goed verzorgd kleinschalig Hotels.

- De prijzen zijn gebaseerd op een verblijf in een tweepersoonskamer inclusief ontbijt.Minimum van 8 dagen / 7 nachten

Toen ik in 1975 voor het eerst op Kreta arriveerde en mijn vrouw mij voorstelde aan de inwoners van “haar” dorpje Panormon, vonden de dorpelingen al snel een Grieks equivalent voor mijn Hollandse naam: “Jacobos”.
Met deze nieuwe naam begon voor ons een nieuw leven en een jarenlang verblijf in Griekenland. We werkten er, maakten veel vrienden en onze kinderen zijn er geboren en getogen.
Ons verblijf in Griekenland en de reizen die wij en onze medewerkers daar regelmatig maken, waarborgen gedetailleerde en actuele kennis, hetgeen de basis vormt voor onze kleine, gespecialiseerde organisatie.
Al meer dan 25 jaar verzorgen wij accommodaties voor vakantiegangers, die zich niet (meer) zo thuis voelen in grote hotelcomplexen in drukke toeristencentra.

Onze activiteiten richten zich vooral op gebieden met een ruim en interessant achterland, waar van massatoerisme weinig of geen sprake is; de accommodaties selecteren wij uitsluitend op basis van persoonlijke voorkeur.

Wij zijn niet geïnteresseerd in snelle groei, maar luisteren graag naar de wensen van onze klanten en proberen daar zo goed mogelijk aan tegemoet te komen. In filosofie en werkwijze onderscheiden wij ons daarmee van de doorsnee touroperator. Dat onze formule succesvol is, blijkt uit een jaarlijks toenemend aantal herhalingsboekingen en aanbevelingen.
Omdat u zélf uw vakantiearrangement kunt samenstellen, betaalt u niet voor ongewenste extra’s. Dat houdt onze prijzen aantrekkelijk. Bovendien bieden wij een persoonlijke service: wij kennen het land en de accommodaties immers uit eigen ervaring!
Of u nu van wandelen houdt, van natuur, cultuur, of “gewoon” van zon, zee en strand, of wanneer u de voorkeur geeft aan een zelfstandige vakantie met een zekere mate van privacy, u zult uit ons programma zeker een keuze kunnen maken.
In alle gevallen bieden wij u de mogelijkheid om Griekenland eens “anders” te zien: weg van het massatoerisme!

INFO AUTOARRANGEMENT

Macedonië, de grootste regio van Griekenland, strekt zich uit van de Albanese grens in het westen tot de Turkse in het oosten. Deze geografische ligging biedt volop vakantie mogelijkheden in zeer uiteenlopende gebieden met gevarieerde landschappen en culturele verschillen. Opvallend zijn het grote aantal meren in het westen en midden van Macedonië. In het uiterste westen vonden wij in de plaats Kastoria, aan het gelijknamige meer, een fraai gelegen pension.
De prachtige hoofdstad Thessaloniki, de tweede stad van Griekenland, ligt op een landstrook die het vasteland verbindt met Halkidiki. Dit merkwaardig gevormde schiereiland met zijn beroemde drie vingers, Kassandra, Sithonia en Athos, is het bekendste vakantiegebied. Heerlijke zandstranden, intieme baaien, overweldigende natuur én voldoende authentieke dorpjes en stadjes, die mogelijkheden bieden voor vakanties ver weg van de massa. Wij werken aan een uitbreiding van onze accommodaties. Bent u geïnteresseerd in een vakantie in Macedonië, maar vindt u de plaats of streek niet op onze website? Bel ons (075 6120390) of stuur ons een e-mail. Wij kunnen in de meeste gevallen geschikte accommodatie voor u verzorgen.

Gerelateerde accommodaties

Culinaire rondreis – Noord Griekenland

Macedonië, Griekenland

Ervaar het prachtige Noord Griekenland op een traditionele culinaire wijze tijdens deze 8 daagse rondreis.  Deze rondreis staat in het teken van…

- Culinaire rondreis
- Wijnliefhebbers
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Rondreis centraal Macedonië – Thessalië

Macedonië, Griekenland

Tijdens deze indrukwekkende reis door de  prachtige regio’s Macedonië en Thessalië, zult u een onvergetelijke tocht maken. U krijgt de kans om…

- Culturele Fly drive
- Kleinschalig hotels
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Rondreis Oost Macedonië en Thrace

Macedonië, Griekenland

In deze achtdaagse rondreis rijdt u door o.a. mooie steden zoals Thessaloniki en pittoreske dorpjes. Tevens kunt u indrukwekkende grotten en ongerepte…

- Ongerepte natuur
- Indrukwek. grotten
- Vogelrijke gebieden
Vanaf€ 1.297,- per week
2incl.
ToevoegenMeer info

Heos studio 2 pers. Ormos Panagias

Macedonië, Griekenland

De Heos studio’s en appartementen zijn gebouwd op een ruim 4000 m2 groot landgoed omringd door mooi aangelegde tuinen. De uitzichten richting…

- Airco
- Zwembad
- Wifi
- Kinderbedje
Vanaf€ 755,- per week
2incl.
ToevoegenMeer info

Heos Loft studio’s 3 pers. Ormos Panagias

Macedonië, Griekenland

De Heos studio’s en appartementen zijn gebouwd op een ruim 4000 m2 groot landgoed omringd door mooi aangelegde tuinen. De uitzichten richting…

- Airco
- Zwembad
- Wifi
- Kinderbedje
Vanaf€ 895,- per week
3incl.
ToevoegenMeer info

Heos 3 kamer app. 5 pers. Ormos Panagias

Macedonië, Griekenland

Villa Heos is uniek gelegen op een ruim 4000 m2 groot landgoed omringd door mooi aangelegde tuinen. De uitzichten richting Diaporos, Agios…

- Airco
- Zwembad
- Wifi
- Kinderbedje
Vanaf€ 1.045,- per week
5incl.
ToevoegenMeer info

Heos 2 kamer app. 4 pers. Ormos Panagias

Macedonië, Griekenland

Villa Heos is uniek gelegen op een ruim 4000 m2 groot landgoed omringd door mooi aangelegde tuinen. De uitzichten richting Diaporos, Agios…

- Airco
- Zwembad
- Wifi
- Kinderbedje
Vanaf€ 805,- per week
4incl.
ToevoegenMeer info

Villa Filoxenia 3 pers. Kastoria

Macedonië, Griekenland

Al wandelend door het stadje Kastoria ontdekten we in de oude Joodse wijk en op één van de hoogste punten de Villa…

- Kinderbedje
- Bed en Breakfast
Vanaf€ 840,- per week
2
ToevoegenMeer info