Rondreis Oost Macedonië en Thrace

Noord Griekenland

Rondreis Oost Macedonië en Thrace

In deze achtdaagse rondreis rijdt u door o.a. mooie steden zoals Thessaloniki en pittoreske dorpjes. Tevens kunt u indrukwekkende grotten en ongerepte natuur bewonderen. Verder kunt u bezienswaardige musea en kloosters bezichtigen en vogelrijke gebieden observeren. Ga de uitdaging aan en ontdek de talloze verscholen schatten van Noord Griekenland. U verblijft in kleinschalige hotels. Meer informatie..
Prijs op aanvraag
Toevoegen

Rondreis Oost Macedonië en Thrace

In deze achtdaagse rondreis rijdt u door o.a. mooie steden zoals Thessaloniki en pittoreske dorpjes. Tevens kunt u indrukwekkende grotten en ongerepte natuur bewonderen. Verder kunt u bezienswaardige musea en kloosters bezichtigen en vogelrijke gebieden observeren. Ga de uitdaging aan en ontdek de talloze verscholen schatten van Noord Griekenland.

U verblijft in kleinschalige hotels.

Dag 1 Thessaloniki

Komt u in de ochtend aan, dan heeft  u genoeg tijd om de tweede hoofdstad van Griekenland “Thessaloniki” te bezichtigen. Bezienswaardigheden zijn o.a. de Universiteit, de kerk van St. Dimitrios, de Galerius ark en de witte toren “Lefkos Pyrgos” het symbool van de stad. Een bezoek aan de Archeologische museum is ook zeer aan te bevelen.  Sluit de dag af met een heerlijk etentje in het zeer bekend uitgangsgebied “Ta Ladadika”

Dag 2 Thessaloniki – Kerkini – Drama

Het Nationale park van het Kerkini meer ligt tussen twee bergen: de Kerkini en de Mavrovouni. Een prachtige maar relatief onbekend natuurgebied van Griekenland. Het Kerkini meer is rijk aan een grote en unieke biodiversiteit. Het is een van de meest makkelijk te bereiken gebieden voor vogelaars, en het enige gebied in Europa waar 12 verschillende soorten vogels zich in een kolonie nestelen. Er is geen twijfel aan, het Nationale park van het Kerkini meer is, met meer dan 300 geregistreerde vogelsoorten, een bijzondere ervaring voor vogelaars en natuurliefhebbers, en dat het hele jaar door. Verder kunt u vandaag ook een bezoek brengen aan de grootste grot van de Balkan namelijk: de Alistarti grot. In deze grot bevinden zich prachtige stalagmieten en stalactieten die ontstaan door het grondwater dat door het plafond van de grot sijpelt. Als afsluiting van de dag bezoekt u de stad Drama. Overnachting in een kleinschalig hotel in Drama

Dag 3 Drama – Xanthi

Een gebied met veel ongerepte en zeldzame natuur, kronkelende water beekjes en open vlaktes… de stad Paranesti ligt er midden in. Het is de moeite waard om een bezoek te brengen aan dit stadje. Verder aan de noordelijke kant van de regio Drama kunt u door het ongerepte woud van Fractos rijden, Livaditis met zijn waterval bezoeken, voor de extreme sport liefhebbers is Stavroupoli zeer aan te bevelen en tot slot kunt u rijdend door de traditionele dorpjes Toxotes, de schatten van de natuur bewonderen. Bij het stadje Xanthi kunt u langs de banken van de Nestos rivier lopen. Overnachting in een kleinschalig hotel in Xanthi.

Dag 4 Drama – Komotini – Alexandroupolis

Een bezoek aan het stadje Xanthi is een goed begin van de dag. Dit pittoreske oude stadje staat bekend om zijn tabak, het folklore museum, de kunst galerijen, kerken en kloosters. Vervolgens kunt u de steden Kimeria, lasmos en Komotini met de moskee: ‘’Yeni Tzami’’ bekijken. U komt ook langs de Byzantijnse kerk van “Naos tis Panagias”. Hierna kunt u naar Maronia gaan en een kijkje nemen in de grot van Maronia en het oud theater en de tempel van Dionysus bezichtigen. Overnachting in een kleinschalig hotel in Alexandroupolis.

Dag 5 Alexandroupolis – Soufli

Voor de vogelliefhebbers is een bezoek aan de woud van Dadia, een beschermd gebied voor roofvogels, zeer aan te raden. Na het vogelrijke woud kunt u Soufli ,de stad van zijde, bezichtigen. Hier is ook een zijde museum. De tocht vervolgt zich naar de stad Didimoticho met zijn kasteel, de oude stad, militair- en folklore museum en kunst galerijen. Hierna rijdt u terug naar Alexandroupolis voor de stadstour langs ‘beacon’s light’ het handelsmerk van de stad.  Moderne gebouwen, het etnologische museum van Thrace, een museum van natuurlijke historie en het historische-  en folkloristische museum zijn ook aanraders. Overnachting in een kleinschalig hotel in Alexandroupolis.

Dag 6 Alexandroupoli – Keramoti – Thassos

Vandaag rijdt u richting het grensstadje Feres en de Evros rivier delta, een natuurlijke grens tussen Griekenland en Turkije. Ook dit is een beschermd vogelrijk gebied. Na dit bezoek kunt u door Porto Lagos met het Vistonia meer, de leef plek van flamingo’s, pelikanen en andere vogels, richting de Keramoti haven rijden. In Keramoti kunt u de ferry nemen naar het eiland Thassos. Na een korte bezoek vaart u weer terug naar Kavala waar uw overnachting plaatsvindt.

Dag 7 Kavala – Filippi – Thessaloniki

Een bezoek aan Kavala stad en het archeologische museum moet u zeker niet missen. Hierna rijdt u richting Philippi. Dit is een oud Macedonische stad met byzantijnse stadsmuren en een oud theater. Via de archeologische stad Amphipolis rijdt u weer terug naar Thessaloniki waar u ook overnacht.

Dag 8 Thessaloniki

Het einde van de reis is aangebroken. Na het ontbijt vliegt u vanaf het vliegveld Thessaloniki weer naar huis.

Wat is in de prijs inbegrepen:

  • 1200 cc huurauto incl. GPS voor alle dagen. (Huurauto staat klaar voor u op aankomst bij het vliegveld van Thessaloniki)
  • Welkomst en assistentie op aankomst bij vliegveld van Thessaloniki, door onze vertegenwoordiger.
  • 7 overnachtingen in A & B cat. hotels in een tweepersoonskamer inclusief ontbijt.
  • Tax

Wat is niet in de prijs inbegrepen:

  • Vluchten
  • Tour leider
  • Toegangskaarten bij musea en archeologische sites
  • Alles wat als optioneel wordt omschreven

Er zijn nog geen reiservaringen voor deze accommodatie.

Toen ik in 1975 voor het eerst op Kreta arriveerde en mijn vrouw mij voorstelde aan de inwoners van “haar” dorpje Panormon, vonden de dorpelingen al snel een Grieks equivalent voor mijn Hollandse naam: “Jacobos”.
Met deze nieuwe naam begon voor ons een nieuw leven en een jarenlang verblijf in Griekenland. We werkten er, maakten veel vrienden en onze kinderen zijn er geboren en getogen.
Ons verblijf in Griekenland en de reizen die wij en onze medewerkers daar regelmatig maken, waarborgen gedetailleerde en actuele kennis, hetgeen de basis vormt voor onze kleine, gespecialiseerde organisatie.
Al meer dan 25 jaar verzorgen wij accommodaties voor vakantiegangers, die zich niet (meer) zo thuis voelen in grote hotelcomplexen in drukke toeristencentra.

Onze activiteiten richten zich vooral op gebieden met een ruim en interessant achterland, waar van massatoerisme weinig of geen sprake is; de accommodaties selecteren wij uitsluitend op basis van persoonlijke voorkeur.

Wij zijn niet geïnteresseerd in snelle groei, maar luisteren graag naar de wensen van onze klanten en proberen daar zo goed mogelijk aan tegemoet te komen. In filosofie en werkwijze onderscheiden wij ons daarmee van de doorsnee touroperator. Dat onze formule succesvol is, blijkt uit een jaarlijks toenemend aantal herhalingsboekingen en aanbevelingen.
Omdat u zélf uw vakantiearrangement kunt samenstellen, betaalt u niet voor ongewenste extra’s. Dat houdt onze prijzen aantrekkelijk. Bovendien bieden wij een persoonlijke service: wij kennen het land en de accommodaties immers uit eigen ervaring!
Of u nu van wandelen houdt, van natuur, cultuur, of “gewoon” van zon, zee en strand, of wanneer u de voorkeur geeft aan een zelfstandige vakantie met een zekere mate van privacy, u zult uit ons programma zeker een keuze kunnen maken.
In alle gevallen bieden wij u de mogelijkheid om Griekenland eens “anders” te zien: weg van het massatoerisme!

INFO AUTOARRANGEMENT

Macedonië, de grootste regio van Griekenland, strekt zich uit van de Albanese grens in het westen tot de Turkse in het oosten. Deze geografische ligging biedt volop vakantie mogelijkheden in zeer uiteenlopende gebieden met gevarieerde landschappen en culturele verschillen. Opvallend zijn het grote aantal meren in het westen en midden van Macedonië. In het uiterste westen vonden wij in de plaats Kastoria, aan het gelijknamige meer, een fraai gelegen pension.
De prachtige hoofdstad Thessaloniki, de tweede stad van Griekenland, ligt op een landstrook die het vasteland verbindt met Halkidiki. Dit merkwaardig gevormde schiereiland met zijn beroemde drie vingers, Kassandra, Sithonia en Athos, is het bekendste vakantiegebied. Heerlijke zandstranden, intieme baaien, overweldigende natuur én voldoende authentieke dorpjes en stadjes, die mogelijkheden bieden voor vakanties ver weg van de massa. Wij werken aan een uitbreiding van onze accommodaties. Bent u geïnteresseerd in een vakantie in Macedonië, maar vindt u de plaats of streek niet op onze website? Bel ons (075 6120390) of stuur ons een e-mail. Wij kunnen in de meeste gevallen geschikte accommodatie voor u verzorgen.

Gerelateerde accommodaties

Culinaire rondreis – Noord Griekenland

Macedonië, Griekenland

Ervaar het prachtige Noord Griekenland op een traditionele culinaire wijze tijdens deze 8 daagse rondreis.  Deze rondreis staat in het teken van…

- Culinaire rondreis
- Wijnliefhebbers
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Rondreis centraal Macedonië – Thessalië

Macedonië, Griekenland

Tijdens deze indrukwekkende reis door de  prachtige regio’s Macedonië en Thessalië, zult u een onvergetelijke tocht maken. U krijgt de kans om…

- Culturele Fly drive
- Kleinschalig hotels
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Fly drive Noord Griekenland

Macedonië, Griekenland

In het minder bekende gebied van Noord Griekenland schuilen vele verrassingen voor de natuurliefhebbers en in het bijzonder de vogelaars.

- Bijzonder natuur
- Vogelrijk gebied
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Heos studio 2 pers. Ormos Panagias

Macedonië, Griekenland

De Heos studio’s en appartementen zijn gebouwd op een ruim 4000 m2 groot landgoed omringd door mooi aangelegde tuinen. De uitzichten richting…

- Airco
- Zwembad
- Wifi
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Heos Loft studio’s 3 pers. Ormos Panagias

Macedonië, Griekenland

De Heos studio’s en appartementen zijn gebouwd op een ruim 4000 m2 groot landgoed omringd door mooi aangelegde tuinen. De uitzichten richting…

- Airco
- Zwembad
- Wifi
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Heos 3 kamer app. 5 pers. Ormos Panagias

Macedonië, Griekenland

Villa Heos is uniek gelegen op een ruim 4000 m2 groot landgoed omringd door mooi aangelegde tuinen. De uitzichten richting Diaporos, Agios…

- Airco
- Zwembad
- Wifi
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Heos 2 kamer app. 4 pers. Ormos Panagias

Macedonië, Griekenland

Villa Heos is uniek gelegen op een ruim 4000 m2 groot landgoed omringd door mooi aangelegde tuinen. De uitzichten richting Diaporos, Agios…

- Airco
- Zwembad
- Wifi
- Kinderbedje
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Villa Filoxenia 3 pers. Kastoria

Macedonië, Griekenland

Al wandelend door het stadje Kastoria ontdekten we in de oude Joodse wijk en op één van de hoogste punten de Villa…

- Kinderbedje
- Bed en Breakfast
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info