Rondreis centraal Macedonië – Thessalië

Met o.a. de beeldschone Koninklijke Macedonische graven

Rondreis centraal Macedonië – Thessalië

Tijdens deze indrukwekkende reis door de  prachtige regio’s Macedonië en Thessalië, zult u een onvergetelijke tocht maken. U krijgt de kans om te genieten van onder andere:  eeuwen oude schatten, Macedonische graven in Vergina , de indrukwekkende rotsenpartij van Meteora met byzantijnse kloosters in Kalambaka en de Alistrati grot met stalactieten van wel 18 meter lang. Meer informatie..
Prijs op aanvraag
Toevoegen

Rondreis centraal Macedonië – Thessalië

Tijdens deze indrukwekkende reis door de  prachtige regio’s Macedonië en Thessalië, zult u een onvergetelijke tocht maken. U krijgt de kans om te genieten van onder andere:  eeuwen oude schatten, Macedonische graven in Vergina , de indrukwekkende rotsenpartij van Meteora met byzantijnse kloosters in Kalambaka en de Alistrati grot met stalactieten van wel 18 meter lang. De reis start in Thessaloníki, de tweede belangrijkste stad van Griekenland na Athene,  waarna u acht dagen lang door traditionele dropjes rijdt, die u elk op zijn eigen manier steeds weet te verrassen.  Verder gaat u diverse musea bezoeken en komt u zo meer te weten over de bijzonder  geschiedenis van deze mooie dorpen. Fascinerende landschappen die u kunt bewonderen tijdens de cruise in Ouranoupoli en prachtige monumenten  zoals de oude theaters, de stadsmuren en de Paleochristelijke basilieken in het prachtige oude stadje Filippi en nog veel meer maken deze rondreis uniek. Natuurlijk geniet u in elke stadje en dorpje van heerlijke traditionele Griekse gerechten. U overnacht tijdens de rondreis in kleinschalige hotels.

Dag 1 Thessaloniki

Op de eerste dag van uw rondreis komt u aan in Thessaloniki en kunt u deelnemen aan een stadstour door deze Griekse stad.

Dag 2 Thessaloniki – Vergina – Dion – Olympus – Volos

Op de tweede dag  heeft u de mogelijkheid om  een bezoek te brengen aan een indrukwekkend museum in de stad Vergina. Hier vindt u Koninklijke Macedonische graven en andere beeldschone schatten. U kunt ervoor kiezen om naar de oude stad Dion te rijden. Dat is het officiële religieuze centrum van de bewoners van Macedonie. Dion ligt aan de berg Olympus. Ook kunt u een archeologische opgraving  bezoeken met het bijhorende museum. Verder is het mogelijk om een wandeling maken door de Enipea vallei, met daarin het traditionele dorpje van Litochoro.

Dag 3 Volos

Na een lekker ontbijt kunt in uw auto stappen richting Pelion. Een leuk idee is om een stop te maken in één van de pittoreske dorpjes van Makrinista. Wij geven u ook de tip om de stad Portairia niet voorbij te rijden. Dat is het oude commerciële centrum van Pelio. Na Pelion kunt u beslissen door te rijden naar Chania en de twee mooie dorpen van Vizitsa en Milies te bezoeken waar volgens de mythe de grot van Chiron de Centour was. Het is leuk om uw reis voort te zetten naar het dorp Tsagarada met zijn oude plataan op het plein van Agia Paraskevi. U heeft hier een prachtig uitzicht! Ontdek één van de geweldige stranden hier in de buurt, zoals Mylopotamos of Kala nera die op de terugweg naar Volos ligt.

Dag 4 Volos – Kalambaka – Edessa

Vandaag kunt u de stad Kalambaka ontdekken waar u de indrukwekkende Meteora en de Byzantijnse kloosters kunt bezoeken. Daarna rijdt u door naar Edessa met haar oude stad en waterval park!

Dag 5 Edessa – Pella – Kerkini

Dag 5 rijdt u richting de stad Pella. De geboorteplaats van Alexander de Grote. U kunt ervoor kiezen om de archeologische site te bezoeken en het museum met kostbare mozaïeken. Na Pella raden wij aan om naar het Kerkini meer te rijden. De meren en moerassen van de rivier Strimonas (genoemd door de geschiedenisschrijvers) staan bekend om de vele vogels en de bossen van eiken-, beuken-, dennen- en kastanjebomen. Dit was ook het leefgebied van wilde zwijnen, herten, beren, stieren, luipaarden, lynxen en leeuwen.

Dag 6 Kerkini – Filippi – Kavala

Het is één van de mooiste grotten van Europa. Wij hebben het hier over de Alistrati grot! Hij is 3 km lang, maar u kunt helaas maar 1 km bezichtigen. De tour met gids duurt ongeveer  1 uur waarin u grote stalactieten kunt tegen komen met een lengte tot  18! meter in veel verschillende kleuren en vormen. Vandaag kunt u deze grot bezoeken. U kunt uw reis vervolgen naar de oude archeologische stad Filippi. die gebouwd is in 356 voor Christus , door de Macedoniër King Phillip II. U kunt hier de volgende monumenten bezichtigen: het oude theater, de stadsmuren, het agora, het forum, de Paleo christelijke basilieken en de gevangenis van apostel Paulus. Later op de dag kunt u een bezoek brengen aan Kavala. Deze stad is gebouwd op de hellingen van de berg Symvolo. De originele bewoners woonden in de omgeving van Panayia. De stad wordt gedomineerd door het indrukwekkende kasteel.  Aan de voet van dit kasteel bevindt zich de oude stad.

Dag 7 Kavala – Ouranoupoli

Deze dag kunt u naar het pittoreske dorpje van Ouranoupoli rijden waar u een cruise kunt maken naar de berg Athos. Vanaf de boot is het mogelijk om een deel van de beroemde kloosters van Agion Oros te bewonderen en te genieten van het fascinerende landschap. Weer aan wal van Ouranoupoli kunt u overnachten.

Dag 8 Ouranoupoli – Arnea – Thessaloniki

Op deze laatste dag van uw reis kunt u ervoor kiezen om naar een traditioneel dorpje van Arnea te rijden. Daar kunt u de verbazingwekkende omgeving ontdekken of het museum bezoeken, wat is gevestigd  achter de nationale bank, in het centrum van de stad. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen en het is afkomstig uit de achttiende eeuw. De eigenaar is Konstandinos Katsangelos. Hij gebruikte het huis om de folklore collectie (samengesteld door Arnaia culturele en educatieve vereniging) te bewaren. Het huis is recentelijk verbouwd en in de zomer van 1999 geopend als museum.

Hierna zit uw reis erop en vliegt u vanaf het vliegveld van Thessaloniki weer naar huis.

Er zijn nog geen reiservaringen voor deze accommodatie.

Uw reiservaring:

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Toen ik in 1975 voor het eerst op Kreta arriveerde en mijn vrouw mij voorstelde aan de inwoners van “haar” dorpje Panormon, vonden de dorpelingen al snel een Grieks equivalent voor mijn Hollandse naam: “Jacobos”.
Met deze nieuwe naam begon voor ons een nieuw leven en een jarenlang verblijf in Griekenland. We werkten er, maakten veel vrienden en onze kinderen zijn er geboren en getogen.
Ons verblijf in Griekenland en de reizen die wij en onze medewerkers daar regelmatig maken, waarborgen gedetailleerde en actuele kennis, hetgeen de basis vormt voor onze kleine, gespecialiseerde organisatie.
Al meer dan 25 jaar verzorgen wij accommodaties voor vakantiegangers, die zich niet (meer) zo thuis voelen in grote hotelcomplexen in drukke toeristencentra.

Onze activiteiten richten zich vooral op gebieden met een ruim en interessant achterland, waar van massatoerisme weinig of geen sprake is; de accommodaties selecteren wij uitsluitend op basis van persoonlijke voorkeur.

Wij zijn niet geïnteresseerd in snelle groei, maar luisteren graag naar de wensen van onze klanten en proberen daar zo goed mogelijk aan tegemoet te komen. In filosofie en werkwijze onderscheiden wij ons daarmee van de doorsnee touroperator. Dat onze formule succesvol is, blijkt uit een jaarlijks toenemend aantal herhalingsboekingen en aanbevelingen.
Omdat u zélf uw vakantiearrangement kunt samenstellen, betaalt u niet voor ongewenste extra’s. Dat houdt onze prijzen aantrekkelijk. Bovendien bieden wij een persoonlijke service: wij kennen het land en de accommodaties immers uit eigen ervaring!
Of u nu van wandelen houdt, van natuur, cultuur, of “gewoon” van zon, zee en strand, of wanneer u de voorkeur geeft aan een zelfstandige vakantie met een zekere mate van privacy, u zult uit ons programma zeker een keuze kunnen maken.
In alle gevallen bieden wij u de mogelijkheid om Griekenland eens “anders” te zien: weg van het massatoerisme!

INFO AUTOARRANGEMENT

Macedonië, de grootste regio van Griekenland, strekt zich uit van de Albanese grens in het westen tot de Turkse in het oosten. Deze geografische ligging biedt volop vakantie mogelijkheden in zeer uiteenlopende gebieden met gevarieerde landschappen en culturele verschillen. Opvallend zijn het grote aantal meren in het westen en midden van Macedonië. In het uiterste westen vonden wij in de plaats Kastoria, aan het gelijknamige meer, een fraai gelegen pension.
De prachtige hoofdstad Thessaloniki, de tweede stad van Griekenland, ligt op een landstrook die het vasteland verbindt met Halkidiki. Dit merkwaardig gevormde schiereiland met zijn beroemde drie vingers, Kassandra, Sithonia en Athos, is het bekendste vakantiegebied. Heerlijke zandstranden, intieme baaien, overweldigende natuur én voldoende authentieke dorpjes en stadjes, die mogelijkheden bieden voor vakanties ver weg van de massa. Wij werken aan een uitbreiding van onze accommodaties. Bent u geïnteresseerd in een vakantie in Macedonië, maar vindt u de plaats of streek niet op onze website? Bel ons (075 6120390) of stuur ons een e-mail. Wij kunnen in de meeste gevallen geschikte accommodatie voor u verzorgen.

Gerelateerde accommodaties

Culinaire rondreis – Noord Griekenland

Macedonië, Griekenland

Ervaar het prachtige Noord Griekenland op een traditionele culinaire wijze tijdens deze 8 daagse rondreis.  Deze rondreis staat in het teken van…

- Culinaire rondreis
- Wijnliefhebbers
Prijs op aanvraag
ToevoegenMeer info

Rondreis Oost Macedonië en Thrace

Macedonië, Griekenland

In deze achtdaagse rondreis rijdt u door o.a. mooie steden zoals Thessaloniki en pittoreske dorpjes. Tevens kunt u indrukwekkende grotten en ongerepte…

- Ongerepte natuur
- Indrukwek. grotten
- Vogelrijke gebieden
Vanaf€ 1.297,- per week
2incl.
ToevoegenMeer info

Fly drive Noord Griekenland

Macedonië, Griekenland

In het minder bekende gebied van Noord Griekenland schuilen vele verrassingen voor de natuurliefhebbers en in het bijzonder de vogelaars.

- Bijzonder natuur
- Vogelrijk gebied
Vanaf€ 820,- per week
2incl.
ToevoegenMeer info

Heos studio 2 pers. Ormos Panagias

Macedonië, Griekenland

De Heos studio’s en appartementen zijn gebouwd op een ruim 4000 m2 groot landgoed omringd door mooi aangelegde tuinen. De uitzichten richting…

- Airco
- Zwembad
- Wifi
- Kinderbedje
Vanaf€ 755,- per week
2incl.
ToevoegenMeer info

Heos Loft studio’s 3 pers. Ormos Panagias

Macedonië, Griekenland

De Heos studio’s en appartementen zijn gebouwd op een ruim 4000 m2 groot landgoed omringd door mooi aangelegde tuinen. De uitzichten richting…

- Airco
- Zwembad
- Wifi
- Kinderbedje
Vanaf€ 895,- per week
3incl.
ToevoegenMeer info

Heos 3 kamer app. 5 pers. Ormos Panagias

Macedonië, Griekenland

Villa Heos is uniek gelegen op een ruim 4000 m2 groot landgoed omringd door mooi aangelegde tuinen. De uitzichten richting Diaporos, Agios…

- Airco
- Zwembad
- Wifi
- Kinderbedje
Vanaf€ 1.045,- per week
5incl.
ToevoegenMeer info

Heos 2 kamer app. 4 pers. Ormos Panagias

Macedonië, Griekenland

Villa Heos is uniek gelegen op een ruim 4000 m2 groot landgoed omringd door mooi aangelegde tuinen. De uitzichten richting Diaporos, Agios…

- Airco
- Zwembad
- Wifi
- Kinderbedje
Vanaf€ 805,- per week
4incl.
ToevoegenMeer info

Villa Filoxenia 3 pers. Kastoria

Macedonië, Griekenland

Al wandelend door het stadje Kastoria ontdekten we in de oude Joodse wijk en op één van de hoogste punten de Villa…

- Kinderbedje
- Bed en Breakfast
Vanaf€ 840,- per week
2
ToevoegenMeer info